VITINICULTURA | 04/05/2017  RuralCat

El concurs Gilbert & Gaillard reconeix 249 vins i caves de 104 cellers catalans

Per segon any consecutiu, els tastos d'aquest concurs internacional s'han fet a Catalunya, que va ser triada pel grup Gilbert & Gaillard com la regió vitivinícola per al desenvolupament exclusiu de la degustació in situ del seu concurs internacional de vins.

El director general de l'Incavi i el fundador de Gilbert&Gaillard amb representants dels 6 cellers més puntuats. Font: DARP

El director general de l'Incavi i el fundador de Gilbert&Gaillard amb representants dels 6 cellers més puntuats. Font: DARP

El concurs internacional de vins Gilbert & Gaillard ha premiat aquest 2017 els vins i caves de 104 cellers catalans. El lliurament de medalles, que va tenir lloc dimecres passat a la seu del Departament d’Agricultura a Barcelona, va ser presidit pel director general de l’Incavi, Salvador Puig, acompanyat del president de l’Associació Vinícola Catalana (AVC), Valentí Roqueta, i la gerent de l’Institut del Cava, Mar Torres. Per part de Gilbert & Gaillard, l’acte va comptar amb la presència del fundador del grup Gilbert & Gaillard, François Gilbert, i l’enòloga i crítica de vins Evelyn Israel.

Aquests premis compten amb tres categories diferents: la d’OR+90 punts, en què han obtingut medalla 79 vins i escumosos de 57 cellers, la categoria d’Or, amb 145 vins i escumosos de 92 cellers premiats, i, finalment, la categoria de Plata, en què s’ha concedit medalla a 25 vins i escumosos de 21 cellers.

En el concurs d’enguany, s’han tastat un total de 352 vins i caves corresponents a 106 cellers catalans. A més, els degustadors també han pogut visitar 15 cellers de les diferents DO catalanes.

En el decurs de l’acte, François Gilbert va posar de manifest el dinamisme dels productors catalans, la qualitat dels seus vins, l’especificitat de les diferents DO i l’interès de les nostres varietats autòctones. Finalment, va destacar el celler de Capçanes com a celler revelació d’aquest any i els 6 cellers més puntuats: Perelada, Acústic Celler, Abadal, Gramona, Recaredo i Torres.

Catalunya va ser triada per segon any consecutiu pel grup de mitjans de comunicació Gilbert & Gaillard com la regió vitivinícola per al desenvolupament exclusiu de la degustació in situ del seu concurs internacional de vins. Per fer-ho, ha comptat amb l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), i la col·laboració de l’Associació Vinícola Catalana (AVC) i l’Institut del Cava.

El grup Gilbert & Gaillard Multimèdia és d’origen francès i compta amb més de 25 anys d’experiència en l’àmbit de la difusió i qualificació del vi; any rere any, organitza les seves degustacions a escala mundial en els 5 continents.

El resultat del Concurs Internacional Gilbert & Gaillard Catalunya, els tastos, la visita a les vinyes, els cellers i el territori vitivinícola de les nostres Denominacions d’Origen seran difosos en un reportatge que la Revista Internacional Gilbert & Gaillard dedicarà a Catalunya.

D’altra banda, el número d’hivern de la revista va dedicar la portada i el reportatge interior a Catalunya, amb referència a la darrera verema i a les varietats autòctones més representatives.

La Revista es distribueix a 22 països d’arreu del món i és la segona de major importància per al mercat de vins, amb 167.000 exemplars distribuïts per cada edició.