TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 08/05/2017  DARP

Els processats vegetals, una oportunitat

El Fruitcentre de Lleida ha acollit una jornada tècnica organitzada per l'Escola Agrària de Tàrrega juntament amb l'IRTA i amb la col·laboració de Afrucat i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, en què s'han posat de manifest les oportunitats que suposen els processats vegetals de IV i V gamma per a les empreses hortofructícoles catalanes.

Imatge de la jornada sobre processats vegetals de IV i V gamma. Font: DARP

Imatge de la jornada sobre processats vegetals de IV i V gamma. Font: DARP

Durant la jornada, la doctora Gloria Bobo ha parlat sobre les característiques generals dels productes vegetals de IV i V gamma i sobre les darreres innovacions pel que fa als processos d’elaboració d’aquests productes: recol·lecció, neteja, desinfecció, tractament químic, emmagatzematge, envasat, etc.

D’altra banda, el doctor Tomás Lafarga ha parlat sobre la situació actual dels mercats, els nous productes que estan sortint i les tendències de futur d’aquests tipus de productes: zero waste, “ugly” food, on the go, snacking, party trays, ready to eat meals, ready to cook meals, superfoods, edulcorants i pigments naturals, etc.

Durant la jornada, també s’ha donat a conèixer l’estratègia de formació i suport al desenvolupament de projectes innovadors de processament de vegetals del DARP, que s’articula a través del Seminari d’Especialització en Processament de Fruites i Hortalisses de IV i V Gamma, que enguany celebrarà la tercera edició.

Les empreses que participen d’aquesta estratègia reben formació en tecnologia, seguretat alimentària, normativa, màrqueting, etc., i suport en la generació i el desenvolupament d’idees innovadores de processament de vegetals.

Enguany, el Seminari d’Especialització en Processament de Fruites i Hortalisses de IV i V Gamma es realitzarà els dies 6, 13 i 20 de juny a les instal·lacions del Fruitcentre de Lleida. Per a més informació i inscripcions, cliqueu aquí.