RAMADERIA | 15/05/2017  RuralCat

La nutrició in ovo o l'exposició hipòxica com a noves estratègies en la producció de pollastres

Més de 1.600 experts de 60 països s'han reunit al Simposi Europeu en Nutrició Aviar organitzat per l'IRTA a Tarragona.

imatge del XXI Simposi Europeu en Nutrició Aviar. Font: IRTA

imatge del XXI Simposi Europeu en Nutrició Aviar. Font: IRTA

Més de 1.600 experts en nutrició avícola han coincidit, entre el 8 i l’11 de maig, a Salou i Vila-seca (Tarragona) amb motiu de la celebració del 21st European Symposium on Poultry Nutrition (ESPN 2017), l’esdeveniment més rellevant a nivell mundial en aquest sector.

Durant quatre dies, s’han realitzat conferències i grups de discussió sobre els temes més rellevants en nutrició avícola com són el consum d'aliment, la termoregulació i l'estrès per calor, estratègies d'alimentació i la salut gastrointestinal, l'alimentació de precisió, l'ús optimitzat dels ingredients dels aliments o la sostenibilitat en l'alimentació de les aus.

Les ponències han aixecat molt d’interès per part de la indústria i la recerca. Un bon exemple són les investigacions de científics israelians sobre termoregulació i estrès per calor, que han comprovat com la l’exposició hipòxica (amb baix nivell d’oxigen), durant els dies 17 a 19 de la incubació, deriva en una millor tolerància a la calor dels pollets. També ha destacat la recerca liderada per P.R. Ferket sobre nutrició perinatal i in ovo mitjançant el fluid amniòtic i d’alimentació en les primeres fases (prestarter) com una nova estratègia nutricional a realitzar en les mateixes incubadores per millorar els resultats productius dels pollastres.

 

L’avicultura a Catalunya

 

Catalunya produeix el 25% de la carn d’aus de l’Estat en 1.210 explotacions (el 25% del total de les granges de l’Estat i el 8’6% dels ous de l’Estat. (Font: MAPAMA, 2015). És tracta d’un sector amb bona acceptació en molts mercats, ja que és acceptada per diferents religions arreu del món.
 

Informació relacionada