ALIMENTACIÓ | 16/05/2017  DARP

El curs vinent el DARP repartirà gratuïtament llet a les escoles

Es destinaran més de 2.500.000 euros a aquesta iniciativa que té per objectiu promoure el consum de llet i els seus derivats en les dietes dels alumnes de 3 a 12 anys dels centres educatius catalans.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) repartirà gratuïtament durant el proper curs escolar llet als alumnes de 3 a 12 anys dels centres educatius catalans. En concret, els alumnes de segon cicle d’educació infantil i de tots els cicles de primària dels centres que ho sol·licitin rebran llet per al consum d’un got diari durant l’esmorzar o el berenar. El Departament s’encarregarà de designar un proveïdor per al subministrament de la llet i destinarà més de 2.500.000 euros a aquesta iniciativa.

Aquesta acció s’emmarca en el programa europeu de distribució de llet a les escoles que busca promoure el consum de llet i els seus derivats en les dietes dels alumnes durant l’etapa de formació dels seus hàbits alimentaris. Catalunya és la Comunitat Autònoma que més ha apostat per aquesta iniciativa.

 

Prova pilot amb més de 22.400 nens i nenes

 

Durant aquest curs escolar 2016/2017, un total de 88 centres educatius catalans estan participant en un pla pilot per poder avaluar el funcionament del programa i poder-lo implementar l’any vinent a totes les escoles catalanes que ho sol·licitin. Aquesta proba pilot està dotada amb un pressupost d’uns 160.000 euros.

Des del mes d’abril i fins a final de curs, els alumnes de segon cicle d’educació infantil i de primària d’aquests centres estan reben un got diari de llet per esmorzar o berenar.

El programa de Llet a les escoles compta amb la col.laboració dels departaments d'Ensenyament i Salut.