PREMIS | 17/05/2017  RuralCat

Convocada la IV edició del Premi Ruralapps 2017

L'objectiu del Premi Ruralapps és impulsar el desenvolupament d'aplicacions mòbils que siguin d'utilitat per al sector agrari, alimentari o rural. El termini per a la presentació de candidatures és fins el 16 d'agost de 2017.

Premis Ruralapps 2017

Premis Ruralapps 2017

Amb el Premi Ruralapps, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació vol impulsar el desenvolupament d’aplicacions mòbils que siguin d’utilitat per als sectors agrari, alimentari o rural, distingir les empreses que hagin desenvolupat les dues millors aplicacions mòbils funcionals i reconèixer els/les innovadors/es que hagin desenvolupat aplicacions mòbils orientades o que aportin solucions tecnològiques a la ciutadania o als professionals dels sectors agrari, alimentari i rural.

Com ja ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), el termini de presentació de candidatures a aquest guardó és de tres mesos i hi ha dues modalitats: Ruralapps-ciutadania per a l’app destinada a aportar solucions tecnològiques innovadores a la ciutadania i Ruralapps-professional del sector per a l’app destinada a aportar solucions tecnològiques innovadores als/a les professionals dels sectors agrari, alimentari i rural, dotades amb 3.000 euros cadascuna.

En la darrera edició, es van presentar 19 candidatures, i els guanyadors i finalistes de les dues modalitats van ser:

  • En la modalitat Ruralapps-ciutadania, el guanyador va ser Alexandre Llaó García, de l’Ampolla, per l’app iRuralNavigator, una aplicació per a la recerca de finques rurals a tot Espanya, útil per a qualsevol tipus de servei d'àmbit rural; i el finalista en aquesta modalitat va ser Redes Líquidas, SL, de Barcelona, per l’app diet creator, una aplicació que permet la comunicació i tramesa d’informació entre el dietista i el seu pacient.
  • En la modalitat Ruralapps-professional del sector, el guanyador va ser Mateu Yábar Vallès, de Barcelona, per l’app Vacapp, una aplicació dissenyada per a ramaders per gestionar explotacions de ramat boví extensiu, que permet dur un control exhaustiu de vaques i vedells; i el finalista en aquesta modalitat va ser VP Control Animal, SL, de Torelló, per l’app AppÍCOLA, una aplicació pensada per a la gestió de les explotacions apícoles.

El termini màxim per resoldre la concessió dels premis serà el 15 de setembre de 2017. El veredicte es publicarà al DOGC i la informació sobre les aplicacions presentades es podrà consultar a la web del DARP i a RuralCat.