PREMIS | 17/05/2017  RuralCat

Convocada la IV edició del Premi Ruralapps 2017

L'objectiu del Premi Ruralapps és impulsar el desenvolupament d'aplicacions mòbils que siguin d'utilitat per al sector agrari, alimentari o rural. El termini per a la presentació de candidatures és fins el 16 d'agost de 2017.

Premis Ruralapps 2017

Premis Ruralapps 2017

Amb el Premi Ruralapps, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació vol impulsar el desenvolupament d’aplicacions mòbils que siguin d’utilitat per als sectors agrari, alimentari o rural, distingir les empreses que hagin desenvolupat les dues millors aplicacions mòbils funcionals i reconèixer els/les innovadors/es que hagin desenvolupat aplicacions mòbils orientades o que aportin solucions tecnològiques a la ciutadania o als professionals dels sectors agrari, alimentari i rural.

Com ja ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), el termini de presentació de candidatures a aquest guardó és de tres mesos i hi ha dues modalitats: Ruralapps-ciutadania per a l’app destinada a aportar solucions tecnològiques innovadores a la ciutadania i Ruralapps-professional del sector per a l’app destinada a aportar solucions tecnològiques innovadores als/a les professionals dels sectors agrari, alimentari i rural, dotades amb 3.000 euros cadascuna.

En la darrera edició, es van presentar 19 candidatures, i els guanyadors i finalistes de les dues modalitats van ser:

  • En la modalitat Ruralapps-ciutadania, el guanyador va ser Alexandre Llaó García, de l’Ampolla, per l’app iRuralNavigator, una aplicació per a la recerca de finques rurals a tot Espanya, útil per a qualsevol tipus de servei d'àmbit rural; i el finalista en aquesta modalitat va ser Redes Líquidas, SL, de Barcelona, per l’app diet creator, una aplicació que permet la comunicació i tramesa d’informació entre el dietista i el seu pacient.
  • En la modalitat Ruralapps-professional del sector, el guanyador va ser Mateu Yábar Vallès, de Barcelona, per l’app Vacapp, una aplicació dissenyada per a ramaders per gestionar explotacions de ramat boví extensiu, que permet dur un control exhaustiu de vaques i vedells; i el finalista en aquesta modalitat va ser VP Control Animal, SL, de Torelló, per l’app AppÍCOLA, una aplicació pensada per a la gestió de les explotacions apícoles.

El termini màxim per resoldre la concessió dels premis serà el 15 de setembre de 2017. El veredicte es publicarà al DOGC i la informació sobre les aplicacions presentades es podrà consultar a la web del DARP i a RuralCat.

 

El més llegit

Jornades tècniques del 21 al 27 d’octubre

La VII Setmana Bio per l’alimentació ecològica torna amb activitats per tot el territori

El proper dia 14 d’octubre s’obren les inscripcions a nous cursos a distància