INNOVACIÓ | 28/09/2017  IRTA

Creen snacks per a mascotes amb els coproductes i l’energia residual dels escorxadors

El projecte ha estat desenvolupat dins d’un grup operatiu format per Mafrica, Padesa i l’IRTA. S’han treballat un total de 13 nous productes, 8 en base de porc i 5 d’aviram

Entre els snacks que s’han creat hi ha unes salsitxes de pollastre. Font: IRTA

Entre els snacks que s’han creat hi ha unes salsitxes de pollastre. Font: IRTA

Els escorxadors Mafrica i Padesa, amb l’ajuda de l’IRTA, han desenvolupat amb èxit una prova pilot per a crear snacks per a animals de companyia a partir de coproductes d’escorxadors d’aviram i porcí. Els nous productes de porcí, a més, s’elaboren reaprofitant part de l’energia residual de l’escorxador Mafrica, provinent principalment dels sistemes de refrigeració. Les proves realitzades permeten reaprofitar fins a un 42% de l’energia residual.

En total s’han obtingut 8 nous productes amb base de porc i 5 amb base d’aviram a partir de la creació de noves formulacions, el control de processos i la validació de la seguretat alimentària. Els nous aliments per a animals de companyia són cuits, curats i fermentats i s’han investigat formats innovadors en aquest sector com ara la liofilització. A més dels nous formats, també s’ha tingut en compte la qualitat nutritiva dels snacks, i l’acceptació per part dels animals de gosseres municipals i centres veterinaris.

El projecte forma part dels Grups Operatius 2015-2017  impulsat pel Departament d’Agricultura de Catalunya, i té com a objectiu fomentar el treball conjunt entre diversos socis per a desenvolupar projectes d’innovació específics i pràctics. En aquest cas s’ha buscat una solució per a donar alt valor afegit als subproductes d’escorxador.

 

Informació relacionada

El més llegit

Jornades tècniques en línia del 23 al 29 de novembre

Catalunya comptarà amb la seva Estratègia de la Bioeconomia

El proper 23 de novembre s’obren les inscripcions a nous cursos a distància