AGROALIMENTACIÓ i MÓN RURAL | 23/12/2010  AlimenCat/RuralCat

Bon Nadal i bons productes

Al Nadal els reis mags, la canalla i la família comparteixen protagonisme amb la bona taula i els bons productes. És una època idònia per promocionar els productes catalans i el consum de proximitat. Segons les previsions del Consell Regulador del Cava, aquest Nadal es consumiran 36 milions d'ampolles, un 4% més que durant el mateix període de 2009; però aquest producte típicament nadalenc no és l'únic que podem oferir a les nostres taules.

ponsetia_23122010_supral.jpg

La ponsètia és una de les plantes ornamentals més venudes al Nadal.

Per omplir les nostres copes també podem escollir entre les onze DO de Catalunya  (Alella, Catalunya, Conca de Barberà, Costers del Segre, Empordà, Montsant, Penedès, Pla de Bages, Priorat, Tarragona i Terra Alta) i un gran assortit de licors (com per exemple la ratafia, amb Denominació Geogràfica comunitària).

Als mercats trobarem tot allò que desitgem i més. Si veiem productes marcats amb el distintiu de la Marca Q, que consisteix en un lacre de color vermell amb la lletra Q daurada al centre, i les paraules «Qualitat Alimentària. Decret» en color blanc sobre fons vermell i envoltant la Q, podem estar segurs que compleixen els requisits dels graus superiors de la normativa vigent en matèria de qualitat agroalimentària.

Pels fogons i les taules desfilaran una gran varietat de productes, alguns d’ells amb Indicació Geogràfica Protegida, com el pollastre i el capó del Prat o el torró d’Agramunt, o les neules, un altre producte nadalenc que està en procés d’obtenir el reconeixement comunitari d’Especialitat Tradicional Garantida.

 

Sigui com sigui el vostre Nadal, des de RuralCat i AlimenCat us volem desitjar a tots i totes: BONES FESTES I BON PROFIT!