PER VALOR DE 83 MILIONS | 27/12/2010  AlimenCat/FIAB

Food for Life-Spain ha impulsat més de 35 projectes d'innovació i tecnologia al 2010

Enguany, la Plataforma Tecnològica Espanyola Food for Life-Spain ha presentat més de 35 projectes d'innovació i tecnologia agroalimentàries per un valor superior als 83 milions d'euros. Els projectes impulsats corresponen a les àrees de: Formació i Transferència de Tecnologia; Alimentació i Salut; Qualitat, Producció i Sostenibilitat; Aliments i Consumidor; Seguretat Alimentària i Gestió de la Cadena Alimentària; Sector Carni i Sector Horeca.

laboratori042610cont.jpg

 

Food for Life-Spain està formada per un total de 302 entitats espanyoles, entre empreses, associacions sectorials, centres tecnològics, universitats, instituts, parcs tecnològics, altres plataformes i organismes públics d'investigació. Durant el 2010, tant el nombre de projectes com la dotació pressupostària de la Plataforma han superat les xifres aconseguides l’any passat, aconseguit set projectes nous per valor de més de tres milions d'euros.
 

Quatre projectes destacats

 
Dels 35 projectes sol·licitats al 2010 per la Plataforma, en destaquen els següents:
 
1. Mipfood. L'objectiu d'aquest projecte és desenvolupar nous polímers d'empremta molecular (MIPs) ràpids, sensibles, robusts i econòmics, dissenyats per cobrir les necessitats actuals de la indústria agroalimentària per al control de qualitat i seguretat dels aliments. La finalitat principal és que aquests MIPs es puguin utilitzar en l'aliment tant abans com després del seu envasament.
 
2. Pansa. El seu objectiu és el desenvolupament de noves metodologies i tecnologies emergents que evidenciïn els aliments amb propietats beneficioses per a la salut que ajudin en la reducció de patologies cròniques.
 
3. Frisbee. Un projecte que investiga les últimes innovacions en el camp de la refrigeració d'aliments per a la seguretat dels consumidors, amb especial èmfasi en l'impacte ambiental i l'optimització de l'energia al llarg de la cadena de fred a Europa. El projecte se centra a desenvolupar noves eines innovadores, tecnologies i tècniques de modelització matemàtica que pretenen combinar els aspectes de qualitat i seguretat alimentària amb l'impacte mediambiental, econòmic i energètic al llarg de tota la cadena de fred.
 
4. Nu age. Aquest projecte busca aconseguir una visió integrada de l'efecte de la dieta sobre la prevenció de les malalties relacionades amb l'edat i un envelliment saludable.