L'ESPLUGA DE FRANCOLÍ | 29/12/2010  RuralCat

El Museu de la Vida Rural torna a ampliar les seves instal·lacions

El Museu de la Vida Rural, situat a L'Espluga de Francolí (Tarragona), ampliarà les seves instal·lacions en 750 metres quadrats, construint un nou edifici destinat a complementar les activitats, exposicions i actes que es fan al museu.

mvr_cont_des2010.jpg

Façana del Museu de la Vida Rural. Font: MVR.

 

Els encarregats del projecte, Varis Arquitectes, amb Dani Freixes al capdavant, han dissenyat un nou centre ubicat entre els altres dos edificis del museu. Aquest albergarà una àrea pedagògica, noves sales d'exposició, una nova zona d'arxiu, un espai destinat als tallers, amb un hort, i una zona de lleure per al descans dels visitants.
 
El Museu de la Vida Rural, entitat gestionada per la Fundació Lluís Carulla, va obrir les portes l'any 1988 a la casa pairal de Lluís Carulla i Canals, a l'Espluga de Francolí. L'objectiu inicial era conservar el patrimoni i el llegat, tant material com sentimental, de la pagesia tradicional catalana.
 
Vint anys desprès, a l'octubre de 2009, es va reinaugurar l'entitat després d'ampliar-la amb la construcció d'un nou edifici i modernitzar-ne la museografia. Les reformes l'han convertit en un centre de referència dins el món de l'etnologia.
 
Per recollir tots els canvis que es van fer després de la primera ampliació s'ha publicat un nou catàleg del museu: La força de la mà de l'home. Catàleg del Museu de la Vida Rural. L'obra, publicada per l'Editorial Barcino i en edició quadrilingüe català, castellà, anglès i francès, inclou nombroses fotografies que acompanyen els texts de l'escriptor i periodista Jordi Llavina.

 

Informació relacionada