MÓN RURAL | 07/06/2017  BAP/RuralCat

Benvinguts a Pagès mobilitza 18.000 visitants

En la seva segona edició, Benvinguts a Pagès ha augmentat un 45% el nombre de visitants, que majoritàriament són de ciutat, venen en família i compren producte.

Font: Benvinguts a Pagès

Divuit mil visitants aquest cap de setmana passat a les explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres que han participat en la segona edició el Benvinguts a pagès arreu de Catalunya. Una gran festa del món rural que ha obert les seves portes oferint visites gratuïtes perquè la ciutadania veiés in situ com es produeixen els aliments que després arriben a taula. L’any passat es van registrar uns 12.500 visitants; les xifres d’enguany, doncs, marquen un augment del 45% en el nombre de visites, malgrat les condicions meteorològiques adverses, i consoliden el Benvinguts a Pagès al calendari anual d’esdeveniments.

 

Visitant de ciutat, en família i que compra producte

 

La segona edició de Benvinguts a Pagès s’ha celebrat els dies 3, 4 i 5 de juny i ha comptat amb la participació de més de 200 explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres, gairebé 200 restaurants, més de 220 allotjaments i un munt d’activitats complementàries. En total, gairebé 800 propostes diferents repartides entre totes les comarques catalanes.

El perfil més habitual dels visitants són famílies que provenen de Barcelona o el seu entorn i que, a les enquestes de valoració, posen molt bona nota al Benvinguts a Pagès: una mitjana que supera el 9 sobre 10. A més, en el 80% dels casos, els visitants compren producte a les cases, un retorn comercial per als pagesos que és també un dels objectius del projecte.

Les comarques que han rebut més afluència de visitants han estat, entre d’altres, Vallès Occidental i Oriental, Ripollès, Ribera d’Ebre, Segrià, Osona, Maresme, La Selva, Garrotxa, Cerdanya, Berguedà, Alt Penedès i Alt Empordà. En general, pel perfil de públic familiar amb infants, les explotacions on hi ha bestiar són les que han tingut més visitants. Des de l’organització s’ha apuntat la voluntat de continuar treballant per superar els obstacles geogràfics i aconseguir una distribució més homogènia dels visitants per a properes edicions.

 

Els organitzadors

 

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat, amb la col·laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació -a través de Prodeca-, del Departament d’Empresa i Coneixement -a través de l’Agència Catalana de Turisme-, i de la Fundació Alícia. També hi col·laboren Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i un ampli ventall d'entitats i associacions del país.

 

La Setmana Bio s’allarga fins al proper divendres

 

Enguany, la Setmana Bio s’ha incorporat al projecte Benvinguts a Pagès que ha donat, durant el cap de setmana, el tret de sortida de la Setmana Bio. Fins al proper divendres continuaran oferint-se activitats complementàries i menús SetmanaBio en diversos restaurants. Es pot trobar la informació a www.benvingutsapages.cat/setmana-bio/

La Setmana Bio per l’alimentació ecològica és un esdeveniment organitzat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, pensat per agrupar actuacions orientades a promocionar i donar a conèixer el sistema de producció ecològica i l'alimentació ecològiques, programades per qualsevol persona, entitat i, en general, agent promotor interessat en aquest objectiu, que es celebra al llarg d’una setmana cada any.