El DARP convoca el Premi al millor jove artesà alimentari innovador
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació ha convocat un cop més aquest premi que té per objectiu fomentar actuacions innovadores i capdavanteres que esdevinguin pautes per a millorar la qualitat i la bona imatge dels productes artesans de Catalunya. El termini de presentació de candidatures finalitza el 2 de juliol.
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació (DARP) ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC)la RESOLUCIÓ ARP/1220/2017, de 18 de maig, de convocatòria del Premi al/a la millor jove artesà/ana alimentari/ària innovador/a corresponent a l'any 2017 (ref. BDNS 348653).
Catalunya té una gran tradició artesana alimentària. Per aquest motiu, ja fa anys que la Generalitat de Catalunya va reconèixer i fomentar els valors econòmics, culturals i socials que representa l'artesania alimentària mitjançant el desenvolupament de la normativa que la regula.
Però l'artesà/ana ha d'evolucionar al mateix ritme que la societat. L'ofici s'ha de mantenir tradicional i a la vegada modernitzat, per a adaptar-se al que demana el consumidor actual. Una eina molt important i significativa dintre d'aquest camp és l'aportació que fan els joves artesans alimentaris.
Així, el DARP va crear i convocar aquest guardó l’any 2003 amb l’objectiu de fomentar actuacions innovadores i capdavanteres que esdevinguin pautes per a millorar la qualitat i la bona imatge dels productes artesans de Catalunya i reconèixer l'esforç dels/de les joves artesans/anes alimentaris/àries en la recuperació, la innovació, la diversificació i el disseny d'aquests productes, i amb la finalitat de fomentar les següents actuacions:
- Recerca i desenvolupament de nous productes artesans alimentaris.
- Incorporació de noves tècniques en l'elaboració de productes artesans alimentaris.
- Millora de la imatge dels esmentats productes.
- La implantació de noves vies de comercialització dels productes artesans elaborats.
- La recuperació i divulgació de productes artesans alimentaris tradicionals de Catalunya.
Aquest Premi està destinat als/a les joves artesans/anes alimentaris/àries de Catalunya, menors de quaranta anys en l’any de la convocatòria, que disposin del carnet d'artesà/na alimentari/a, que desenvolupin la seva activitat en una empresa artesanal alimentària reconeguda per l’Administració, que hagin treballat de forma destacada en qualsevol de les actuacions descrites anteriorment, i que, com a conseqüència d’aquestes actuacions, hagin obtingut resultats beneficiosos pel que fa a la qualitat, la bona imatge i la competitivitat de les produccions artesanes alimentàries.
La dotació del Premi és de 3.000,00 euros, amb un accèssit de 1.000,00 euros que es concedeix a la persona candidata que tingui més puntuació després de la premiada.
Val a dir que les candidatures seran examinades per la Comissió d'Artesania Alimentària, que actuarà com a jurat, seleccionarà la candidatura guanyadora i la proposarà a la consellera Meritxell Serret per a la concessió corresponent; i que el termini de presentació de candidatures finalitza el proper 2 de juliol.