FORMACIÓ I SECTOR RAMADER | 30/12/2010  RuralCat

L'Escola de Pastors del Projecte Grípia es consolida en la tercera edició

L'Escola de Pastors del Projecte Grípia ja ha seleccionat la nova fornada de pastors per la promoció del 2011; de les 20 sol·licituds presentades s'han escollit només 11 persones.

escolapastors_cont_30des10.jpg

Font: Associació rurbans.

 

El perfil és molt similar al de les dues edicions anteriors i confirma quin és el grup idoni per aprendre i preservar l'ofici.  La mitjana d'edat torna ser els 30 anys. Hi ha un grup amb edats compreses entre els 30 i els 35 anys; i un altre grup més jove, integrat per alumnes entre els 23 i els 29 anys. En aquesta edició també hi ha un alumne de més de 40 anys.
 
Quan a la seva procedència, enguany el 64% prové de la província de Barcelona (Vallès Occidental,  Vallès Oriental i Barcelonès), un 9% de Lleida, 9% de Tarragona, 9% de Girona i un 9% del País Valencià.
 
Pel que fa a la seva situació laboral, molts d'ells es troben a l'atur o redreçant el seu futur professional. La pagesia és el sector triat pel fet que és el que més s'apropa als seus interessos personals. En molts casos era una orientació laboral que contemplaven feia temps però que no havien pogut desenvolupar fins ara. L'actual conjuntura econòmica fa que la pagesia sigui un sector revaloritzat, per la seva vinculació a la natura, l'autosuficiència i el procés productiu de l'alimentació.
 

Inici de l'escola 2011

 
Enguany el curs començarà el 28 de febrer de 2011. La nova ubicació serà a Casa Agustí de Llagunes. Un edifici veïnal que pertany al municipi de Soriguera. El curs tindrà un mes de teoria i quatre mesos de pràctiques.
 
Les pràctiques, com en l'edició anterior, es portaran a terme a les zones de l'Alt Pirineu (Pallars Sobirà, Pallars Jussà i Alta Ribagorça), la Garrotxa i l'àrea del Montseny. Aquestes dos últimes gràcies al treball de les entitats que acullen alumnes en pràctiques: el Centre de Sostenibilitat Territorial d'Olot, l'Associació Aladula i l'Ajuntament del Montseny. També es treballarà a altres comarques com la Noguera i la Segarra, gestionades directament per l'Associació Rurbans.

 

L’escola de pastors es realitza en col·laboració amb el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, i més concretament amb l’Escola de Capacitació Agrària del Pallars.


 

Informació relacionada