OBRES A OLIANA, PERAMOLA I BASELLA | 31/12/2010  RuralCat

Tres milions per millorar els regadius a Lleida

El Consell de Ministres ha donat el vistiplau a les obres de protecció i reparació dels treballs de desguàs intermedi de la presa d'Oliana i de la canonada d'adducció dels regadius de compensació d'Oliana, Peramola i Basella (Lleida), per import de tres milions euros.

regadiosmarm_cont_31121011.jpg

Font: MARM.

 

Aquests regadius s'integren en la restitució territorial per la construcció de l'embassament de Rialb, un pla que inclou accions a fer pel Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí (MARM), com ara la construcció de la canonada que permetrà el desguàs intermedi de la presa d'Oliana.
 
La conducció partirà de la nova presa que s'ha conclòs a començament del 2010 a l'embassament d'Oliana, una intervenció que ha suposat una inversió per part del MARM de 4.300.000 euros.
 
La canonada completa, que forma part d'aquesta presa, arribarà fins a Peramola, passant per Oliana i Basella marge dret i Basella marge esquerre. A la primera part dels treballs s'executaran els primers tres quilòmetres. La conducció tindrà un primer tram de 1.100 mil·límetres de diàmetre, que després baixarà fins a 800 mil·límetres. El cabal de disseny és de 1.600 litres per segon.
 
Les obres autoritzades pel consell de ministres s'emmarquen dins del compromís del Ministeri d'executar totes les actuacions necessàries per a la xarxa en alta d'aquest sistema de reg, que suposarà una inversió total de 15 milions d'euros a desenvolupar en diferents fases.