MÓN RURAL | 22/06/2017  DARP

Comença la formació en seguretat i autoprotecció per als Agents Rurals

Aquest curs de 30 hores és obligatori per a tots els agents, el rebran en petits grups de 24 persones i s'allargarà fins al primer trimestre de l'any vinent.

Agents Rurals durant el curs de formació en seguretat i autoprotecció. Font: DARP

Agents Rurals durant el curs de formació en seguretat i autoprotecció. Font: DARP

Un primer grup de membres del cos d’Agents Rurals (CAR) ha iniciat aquesta setmana el curs de formació en seguretat i autoprotecció a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya a Mollet del Vallès. Aquesta és una de les mesures que es deriva de les recomanacions preliminars del Grup d’Experts en Seguretat creat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP).

El curs té una durada de 30 hores, incideix en els procediments i l’autoprotecció dels Agents Rurals i servirà per dotar-los dels coneixements necessaris bàsics en tècniques de defensa personal i d’intervenció. Aquest curs de formació bàsica és obligatori per a tots els agents, el rebran en petits grups de 24 persones i s’allargarà fins al primer trimestre de l’any vinent. El curs forma part d’un conjunt de mesures i formació per tal de millorar la seguretat dels agents rurals en el desenvolupament de les seves actuacions.

A banda d’aquest curs que ja s’ha posat en marxa, s’han iniciat els tràmits per a l’adquisició d’elements d’autoprotecció personal com són les armilles antibales d’ús individual per a la totalitat dels agents, defenses i manilles. A més, és previst dur a terme formació en altres àmbits de la seguretat dels agents rurals.