INNOVACIÓ | 29/09/2017  RuralCat

Catatur i Applipur guanyen els premis RuralApps 2017

Una app que facilita als consumidors les visites a elaboradors de producte gastronòmic i una altra per gestionar els purins de les explotacions ramaderes han estat les guanyadores de la IV edició dels premis RuralApps, en que s'han presentat 30 candidatures

Els protagonistes del lliurament del Ruralapps 2017. Font: DARP

Els protagonistes del lliurament del Ruralapps 2017. Font: DARP

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Serret, ha guardonat avui les apps Catatur i Applipur, guanyadores de la quarta edició dels Premis Ruralapps 2017, que atorga el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP). Amb aquests premis, que s'han lliurat en el marc de la Fira de Sant Miquel de Lleida, en col.laboracio amb d’EURECAT Centre Tecnològic de Catalunya, es vol impulsar el desenvolupament d'aplicacions mòbils en el sector agrari, alimentari i rural. En l'edició d'enguany s'han presentat 30 candidatures.

L’app Catatur ha estat la guanyadora de la modalitat Ruralapps-ciutadania, on s’inclouen aquelles aplicacions destinades a oferir solucions tecnològiques innovadores a la ciutadania i que facilitin l’accés a la informació en l’àmbit agrari, alimentari i rural. Creada per Santiago Llinares Moreno, de Barcelona, és una aplicació que facilita les visites dels consumidors als elaboradors i productors de producte gastronòmic per tal de donar a conèixer el seu producte.

L’aplicació Applipur, ha estat la premiada de la modalitat Ruralapps-professional del sector, dedicada a aquelles aplicacions mòbils destinades a oferir solucions tecnològiques innovadores als professionals del sector agrari, alimentari i rural i que millorin els processos de producció i de gestió, l’eficàcia interna, la seguretat, la traçabilitat, la comercialització, la informació o el posicionament al mercat. Ideada per Agropecuaria Catalana SCCL, de Sant Fruitòs de Bages, està dissenyada per a ramaders per gestionar correctament els purins generats a les seves explotacions.

Els projectes finalistes de les dues modalitats són: ‘medMIS’, de Geografía Aplicada SL, de Sevilla, en la modalitat Ruralapp-ciutadania, una aplicació que permet fer el seguiment d’espècies invasores en les àrees marines protegides de la Mediterrània. I en la modalitat Ruralapp-professional del sector, la finalista ha estat la app Riegoapp, de iRiego New Generation,’ SL, de León, per l’app ‘Riegoapp’, una aplicació que permet controlar programadors de reg de diferents fabricants des del telèfon mòbil.

Els projectes guanyadors estan dotats amb 3.000 euros, una quantitat que avui no s'ha pogut fer efectiva als premiats com a conseqüència de la injustificada intervenció econòmica que pateix la Generalitat de Catalunya. El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, que lamenta aquesta situació, segueix treballant perquè es pugui resoldre amb celeritat i deixi d'afectar línies d'actuació tan positives per al sector com aquesta.