RAMADERIA OVINA | 11/01/2011  RuralCat

El projecte INNOVI impulsarà la carn d'oví

El Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí (MARM) ha posat en marxa un projecte pilot anomenat INNOVI, amb el que pretén promoure el sector de la carn d'oví a diverses comunitats autònomes, entre elles Tarragona.

ovelles_cont_11_01_11.jpg

Ovelles en una granja. Font: MARM.

El pla, que compta amb una subvenció de 105.264 euros, és una iniciativa de UPRA-Grupo Pastores, i portarà a terme activitats encaminades a la detecció, avaluació i divulgació d'experiències innovadores en les explotacions ovines de carn. Un altre dels principals objectius del projecte INNOVI serà millorar la imatge de l'ofici de ramader, especialment entre joves i dones.
 
Per contribuir a aquesta millora de la imatge de l'ofici de ramader s'ha previst la recopilació i divulgació d'experiències positives de joves i dones, la realització de trobades de ramaders, ja sigui de manera física o virtual, a través de fòrums i blocs, així com l'organització de cursos específics.
 

Segons el MARM, aquest projecte ha de contribuir a la diversificació econòmica i a la modernització i millora de la qualitat de vida del medi rural, a més d'adaptar-se a les noves exigències en matèria de sostenibilitat i respecte pel medi ambient.
El projecte INNOVI també es portarà a terme a Aragó, Navarra, Castella i Lleó, Castella la Manxa i la comunitat valenciana.