FORMACIÓ | 18/07/2017  RuralCat

El nou Campus Empresarial Agrari iniciarà l'oferta formativa a partir del curs vinent

Oferir un espai públic d'innovació i de referència, amb un servei de qualitat, en el camp de la formació en gestió empresarial del sector agroalimentari de Catalunya és l'objectiu del nou Campus Empresarial Agrari, que impulsa el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i que, a partir del curs vinent, començarà a oferir els primers cursos.

La posada en funcionament del Campus Empresarial Agrari serà progressiva i suposarà un canvi en la formació en gestió empresarial dirigida a l’empresa agrària per tal d’adaptar-la a les noves necessitats d’aquest sector. Es tracta d’un projecte formatiu en xarxa, que connectarà, ja sigui de forma presencial, semipresencial o a distància, les 14 escoles agràries de Catalunya. Els temaris s’han establert a partir d’un professiograma que ha definit les habilitats i tècniques que els titulars de les explotacions agràries han de tenir en compte a l’hora de prendre decisions.

El Campus iniciarà a partir d’octubre la seva oferta formativa amb el curs sobre tècniques de venda i comercialització. A partir d’aquí, cada escola programarà cursos específics durant el curs 2017-18.

 

Altres novetats en formació de cara al proper curs

 

És previst que el 2018 es pugui començar a aplicar el Pla estratègic en formació integral dels petits elaboradors artesanals de la indústria alimentària, que s’ha de concretar en un itinerari formatiu específic.

L’Escola Agrària d’Amposta també planteja un canvi d’orientació del seu Cicle Formatiu de Grau Mitjà, que deixarà de ser el de jardineria i floristeria per a passar a ser de producció agroecològica, un canvi d’orientació que ve donat per la petició del sector agrari que cada vegada està més va encarat a produccions més sostenibles.
 

Informació relacionada