AGROALIMENTACIÓ | 11/08/2017  UB

II Workshop de l'Oli d'Oliva sobre anàlisi sensorial

El 19 de setembre tindrà lloc el III Workshop de l'Oli d'Oliva al Campus de l'Alimentació Torribera de la Universitat de Barcelona de Santa Coloma de Gramenet, en el marc del Pla anual de transferència tecnològica PATT 2017 del DARP.

El III Workshop de l’Oli d’Oliva se centrarà en l’anàlisi organolèptica, situació actual i nous reptes. El programa de la jornada preveu la participació de representants de l’IRTA, de l’Instituto de la Grasa, d'Associacions de Cooperatives Agroalimentàries, del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), de la Universitat de Barcelona i de Granada, del sector industrial, de l'Organització Interprofessional de l'Oli d'Oliva i també dels consumidors, que tractaran aquest tema des de diferents punts de vista.

L’avaluació organolèptica és una característica de qualitat regulada expressament en la normativa europea per als olis d’oliva verge extra i verge. Aquesta regulació i les conseqüències que se’n deriven no estan exemptes de controvèrsia per diversos motius, com ara el fet que els olis són els únics productes amb aquest tipus de regulació, l’evolució de la qualitat sensorial al llarg de la vida comercial de l’oli, la influència de les condicions de conservació del producte, el tipus de mètode d’anàlisi per mitjà d’un panell de tast, etc.
 

Informació relacionada