TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 20/09/2017  RuralCat/FiradeLleida

La Fira de Sant Miquel-Eurofruit ofereix diversitat de jornades tècniques

La Fira Agrària de Sant Miquel i el saló Eurofruit, certàmens que tindran lloc del 28 de setembre a l'1 d'octubre de 2017 a la Fira de Lleida, seran l'escenari de diferents jornades tècniques professionals centrades en temes d'actualitat dels àmbits de la ramaderia, la fructicultura, el reg i l'agricultura de precisió.

L’Oficina de fertilització i tractament de dejeccions ramaderes  del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) organitza la jornada “Canvis rellevants en la nova normativa de gestió de les dejeccions ramaderes i altres fertilitzants” , en què es presentarà el nou Decret de gestió de la fertilització del sòl i de les dejeccions ramaderes  i d'aprovació del programa d'actuació a les zones vulnerables en relació a la contaminació per nitrats que procedeixen de fonts agràries. D’altra banda, s’han programat jornades tècniques sobre els “Reptes i perspectives de futur del sector porcí”, la “Gestió i monitorització dels nivells de productes en dipòsits o sitges. Principals problemes en el sector ramader i solucions disponibles”, la “Solució a la problemàtica del purí” i l’“Aplicació de l’infraroig llunyà al metabolisme i el creixement del porc”.

Pel que fa a l’àmbit agrícola, el DARP també ha organitzat les jornades: “X Jornada de Sanitat Vegetal”, “L'agricultura i la ramaderia intensives són sostenibles amb una bona gestió. Casos pràctics”
i "Investigacions per millorar la qualitat de l’oli d’oliva". 

A més, durant la Fira tindrà lloc la 13a Jornada Afrucat, FCAC, Agroprés, ICEA i ETSEA-UdL, amb el títol “Organitzacions de productors de fruites i hortalisses (OPFH): model europeu adequat per a millorar els resultats i l’eficiència del sector?”. Els visitants també podran conèixer de primera mà el GeaOrgànica, un projecte global per a la millora de l’eficiència productiva, que permet comprendre la fertilitat i el funcionament del sòl per a la reducció de costos en adobs i fitosanitaris.

D’altres sessions interessants vinculades amb el món agrari són la “Jornada de cultiu del festuc” i “La nova nutrició”, la “Jornada de l’olivera: control de frau i comercialització exterior”, la trobada sobre “L’enginyer agrònom fa possible que l’agricultura intensiva sigui sostenible” o les jornades sobre “Il·legalitats i implicacions fiscals de la valoració de les construccions agràries per part del cadastre” i les “Eines actuals per a l’observació i la predicció de la pedra a Catalunya”. Per últim, també es presentarà el catàleg de productes de Km0, producte de proximitat.

Relacionades amb el reg, s’han programat les sessions centrades en “L’adaptació del regadiu al canvi climàtic”, les “Estacions de bombeig d’aigua amb energia solar”i l’“Optimització del reg i la fertirrigació a través de sensors de tecnologia multipunt”.

Quant a l’agricultura de precisió, cal recordar que LleidaDrone organitza les X Conferències Professionals i Amateur de LleidaDrone, amb un doble panell d'experts que exposaran les seves novetats tecnològiques dividides en agricultura de precisió i el sector dels drones en general.