FORMACIÓ PRESENCIAL | 31/01/2011  RuralCat

Obertes les inscripcions per a les emprenedories en fructicultura, olivicultura i porcicultura

Ha començat el període d'inscripció per als seminaris d'emprenedories en fructicultura, olivicultura i porcicultura que diverses escoles de capacitació agrària (ECA) han posat en marxa per aquest any. El principal objectiu d'aquests cursos de formació presencial és donar a conèixer al jove emprenedor les eines necessàries per gestionar els reptes que planteja l'empresa del sector corresponent, ja sigui el porcí, de la fruita o de l'oli.

oliva_cont_31_01_11

Imatge del programa d'emprenedoria en olivicultura. Font: DAAM.

 

L'emprenedoria en porcicultura, organitzada per l'ECA de Tàrrega, està enfocada enguany a la gestió econòmica i productiva de les explotacions, la bioseguretat i l'adaptació a la normativa de benestar animal (B.A.).
 
Pel que fa a l'emprenedoria en fructicultura, que portarà a terme l'ECA d'Alfarràs, l'objectiu principal és arribar a desenvolupar molt més les habilitats de negociació per establir bons acords amb d'altres empreses, clients i proveïdors.
 
Respecte a l'emprenedoria en olivicultura, realitzada per l'ECA de Les Borges Blanques, els seminaris de 2011 estan enfocats a la valoració de la qualitat organolèptica de l'oli d'oliva, al disseny i gestió de noves instal·lacions de reg per olivera, i a les estratègies comercials per augmentar el valor afegit i la venda directa de l'oli d'oliva verge extra.
 
Per a més informació, podeu consultar els programes adjunts de cada emprenedoria o el web del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM).