RISCOS LABORALS | 01/02/2011  RuralCat

COAG engega una campanya informativa per a la prevenció dels riscos laborals

La Coordinadora d'Organitzacions d'Agricultors i Ramaders (COAG) ha posat en marxa una campanya informativa a nivell estatal per a la prevenció dels riscos laborals al camp, que té com a objectiu arribar als 150.000 treballadors del sector agrari.

tractor_cont_01_02_11

 

Sota el lema ''La Prevenció és Salut'', es distribuiran 10.000 fullets informatius a tot l'Estat i s'apostarà per les noves tecnologies, amb la finalitat de mitigar el dèficit formatiu que arrosseguen els homes i dones del camp en aquesta àrea. Els fullets s'han traduït a dos idiomes (anglès i francès), i aborden diferents aspectes de la prevenció de riscos, amb especial atenció al treball estacional, els riscos sota la perspectiva de gènere i la prevenció d'aquells més freqüents en la verema, campanya que demana més mà d'obra al nostre país.
 
La prevenció de riscos al camp presenta un dèficit històric enfront d'altres sectors com la construcció o serveis. Segons l'últim estudi elaborat pel COAG, amb motiu de l'entrada en vigor de la Llei de prevenció de riscos laborals, el 81% dels agricultors i ramaders mai havia rebut formació en riscos laborals abans de 2008 i dels temporers immigrants que l'havien rebut, només el 18,4% havia tingut accés a aquesta en la seva llengua materna.
 
Segons Andoni García, responsable de l'àrea de relacions laborals del COAG, "el contingut innovador de la present acció es manifesta en la seva adaptació a les necessitats concretes de la prevenció de riscos en el sector agrari, que fins ara no ha tingut la importància que mereix". També afegeix que s'ha fet "especial èmfasi en les especificacions segons tasques i cultius, de la mateixa manera que s'han adaptat per gènere".
 
Per aquest projecte informatiu, que compta amb el finançament de la Direcció General d'Integració dels Immigrants i el Fons Social Europeu, s'ha habilitat un espai web dins del portal agrari d'aquesta organització, www.coag.org, dirigit al treballador amb la intenció que sigui ell mateix qui pugui consultar els riscos més freqüents i les maneres de prevenir-los.