INVERSIÓ DE 4 MILIONS D'EUROS | 03/02/2011  RuralCat

Vilafranca comptarà amb un nou centre de turisme enològic

Aquesta setmana Bodegues Mastinell ha presentat el seu centre de turisme enològic, situat a Vilafranca del Penedès, un projecte que suposarà una inversió de 4 milions d'euros.

copa_cont_03_02_11

 
El centre s'ubicarà al costat de la bodega que el grup té a Vilafranca, i preveu que es posi en marxa a principis de l'estiu de 2012. Les instal·lacions comptaran amb 2.468 metres quadrats, dividits en una zona d'envelliment de bóta i producte acabat, una sala de tast, un centre de convencions i un hotel.
 
El nou edifici ha estat dissenyat a partir de materials autòctons i amb una única estructura que emula les formes del raïm, la bombolla i l'ampolla. La instal·lació es divideix en tres nivells: l'inferior, on se situa la bodega d'envelliment i el centre de convencions, amb capacitat per a 160 persones; el primer, amb accés a la recepció i a l'hotel; i el superior, amb deu habitacions de 35 metres quadrats i una suite presidencial.
 
Per a Lluís Escamís, un dels arquitectes creadors de l'obra, el nou edifici no és una simple ampliació, sinó que suposa "una barreja de modernització i tradició, a la vegada que un contenidor de diferents activitats interrelacionades".
 
El propietari de Mastinell, Manuel Valderrama, ha explicat que confia en què aquesta nova aposta de turisme enològic "actuï com a element dinamitzador, tant per a Mastinell com per a les terres del Penedès".
 
Encara que el projecte es va gestionar fa sis anys, no ha estat fins aquest passat mes de desembre quan han començat les obres.

Informació relacionada