SECTOR AGROALIMENTARI | 04/02/2011  AlimenCat

Barcelona i Lleida s'uneixen per potenciar el sector agroalimentari

Mercabarna i el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL) han signat aquesta setmana un conveni de col·laboració per impulsar i promoure la investigació i el desenvolupament del sector alimentari.

PCiTAL_cont_04_02_11

Imatge d'una part dels edificis que conformen el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida. Font: PCiTAL.

 

Aquest conveni té per objectiu sumar esforços entre les empreses del sector agroalimentari, aprofitant les potencialitats que en aquest sector tenen els entorns de Lleida i Barcelona, i poder aportar solucions a les actuals necessitats dels consumidors finals.
 
Per una banda, Mercabarna lidera l'Associació Clúster Alimentari de Barcelona, formada per associacions empresarials del sector alimentari i entitats com el Consorci de la Zona Franca o el 22@Barcelona, amb la finalitat de potenciar la competitivitat de les empreses dedicades al sector alimentari.
 
Per l'altra, el PCiTAL impulsa la millora de la competitivitat de les empreses, especialment en l'àmbit agroalimentari, a través del foment de la col·laboració entre la universitat i l'empresa; l'estímul de la investigació; la innovació i el desenvolupament tecnològic.
 
Així doncs, amb aquest conveni entre Mercabarna i el PCiTAL, es vol assolir el creixement i la consolidació de l'activitat alimentària aprofitant les potencialitats de l'entorn productiu mediterrani i la millor evidència científica i tecnològica.
 
L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu i, Àngel Ros, el seu homòleg a Lleida, van ser els encarregats d'oficialitzar el pacte de cooperació per potenciar la competitivitat del sector agroalimentari entre ambdues empreses.

 

Informació relacionada