FINS AL 30 D'ABRIL | 18/02/2011  RuralCat

Oberta la convocatòria d'ajuts associats al contracte global d'explotació

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha convocat els ajuts associats al contracte global d'explotació (CGE) per a l'any 2011. El termini de presentació de les sol·licituds, així com de la diagnosi prèvia i el pla d'explotació, finalitzarà el 30 d'abril d'enguany.

farratge_cont_18_02_11

 

La finalitat del contracte global d'explotació (CGE) és incentivar a les explotacions agrícoles a desenvolupar un projecte d'explotació que durant cinc anys integri les funcions econòmiques, mediambientals i socials de l'agricultura, fomentar la viabilitat de les explotacions agràries i assolir un desenvolupament rural sostenible.
 
En la situació de crisi que actualment pateix el sector agrari, el Departament fa una aposta important per continuar donant suport a les explotacions amb aquests ajuts, destinats a fomentar la modernització, el rejoveniment i la professionalització del sector, així com a fomentar els mètodes de producció agrícola sostenibles i de protecció del medi ambient.
 
A més, en aquesta convocatòria, publicada en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), s'incorpora la millora de les indemnitzacions compensatòries com a resultat de la Resolució del Parlament de Catalunya sobre el món agrari i s'amplia l'elegibilitat de projectes subvencionables en l'ajut de diversificació de les activitats agràries.
 
Els interessats en aquests ajuts poden ampliar la informació en el web del DAAM o consultar les bases de l'ordre adjunta.