ELECCIONS CAMBRES AGRÀRIES 2011 | 21/02/2011  RuralCat

Unió de Pagesos, la força més votada en les eleccions a Cambres Agràries

Unió de Pagesos (UP) ha revalidat la seva majoria en les eleccions a Cambres Agràries de 2011, i ha aconseguit 59 representants per a les quatre cambres, corresponents a les demarcacions de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida. Pel que fa a la participació, enguany ha estat del 59,48 per cent, en front al 55 per cent de les últimes eleccions, celebrades l'any 2007.

cartell_pral_21_02_11

Cartell de les eleccions a Cambres Agràries 2011. Font: DAAM.

  

UP s'ha erigit com la guanyadora de les eleccions amb 9.591 vots i 59 membres, encara que n'ha perdut respecte als últims comicis, i JARC (Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya) s'ha mantingut com la segona força més votada, amb 4.100 vots i 23 membres. ASAJA (Associación Agraria de Jóvenes Agricultores-Associació Empresaris Agraris de Lleida) ha quedat en tercer lloc, amb 2.706 vots i 15 membres, però ha estat el sindicat que més vots ha sumat des del 2007. Per últim, URAPAC-UPA (Unió de Ramaders i Pagesos de Catalunya) ha obtingut 697 vots i 3 membres.
 
En els comicis, on estaven cridats a votar gairebé 30.000 professionals del sector agrari, han col·laborat més de 900 persones, que han participat en el desplegament del dispositiu electoral, així com tots els presidents i vocals de les 707 meses electorals constituïdes arreu del territori català. Respecte al cens de participació, Girona ha estat la demarcació que ha recollit més vots, seguida de Tarragona, Barcelona i Lleida.
 
El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha valorat positivament el desenvolupament de la jornada electoral, sense incidències remarcables i amb un clima festiu i participatiu dels agricultors i ramaders. Pelegrí ha afegit que "el sector agrari ha de recuperar la seva autoestima i augmentar el seu prestigi" i ha apostat per impulsar un sector agrari modern, professionalitzat i optimista, ja que les "situacions complexes també obren un ventall de possibilitats que no es poden desaprofitar".
 
Les Cambres Agràries són òrgans de consulta de l'Administració agrària i les eleccions, celebrades el 20 de febrer, permeten mesurar la representativitat de les organitzacions professionals agràries durant un període de quatre anys.