FÒRUM GASTRONÒMIC DE GIRONA 2011 | 23/02/2011  AlimenCat

El Fòrum Gastronòmic de Girona aposta per la cuina i l'agricultura sostenibles

El Fòrum Gastronòmic de Girona 2011 s'ha celebrat a diferents espais de la ciutat durant aquests dies i s'ha centrat en tres eixos: la gastronomia sostenible, la relació entre cuina i salut, i la situació de les empreses en temps de crisi. Una de les novetats principals d'enguany ha estat l'Aula Activa, un espai en el que cuiners de renom han fet demostracions i ensenyat les seves tècniques al públic.

cuinera_pral_23_02_11

Mariona Quadrada fent una demostració en un dels tallers de cuina en directe. Font: Fòrum Gastronòmic de Girona.

  

El certamen, referent internacional del món gastronòmic i punt de trobada entre pagesos i cuiners, ha mostrat l'oferta de més de 300 empreses en una superfície de 15.000 metres quadrats, repartits entre l'Auditori i el recinte firal de Girona. Prestigiosos xefs com Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, Xavier Pellicer (qui fou mà dreta de Santi Santamaria), els germans Roca o Mariona Quadrada han interactuat amb els assistents en tallers de cuina i tast en directe. De fet, aquesta ha estat una de les activitats amb més difusió i èxit de participació. A més, s'han organitzat ponències, debats, degustacions de productes agraris ecològics i diversos concursos.
 
La creació de la marca FòrumEmpresa és una altra novetat de l'edició actual. Mitjançant debats empresarials s'han abordat temes d'interès per als empresaris de la restauració, com per exemple, els nous formats de negoci o la política de preus. Així mateix, joves emprenedors han aprofitat per exposar la seva manera d'entendre el negoci de la restauració i l'hostaleria.
 
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) també ha participat en aquest certamen amb l'objectiu de difondre i promocionar les produccions alimentàries amb distintiu de qualitat així com els productes de proximitat entre el públic visitant, ja sigui el consumidor final o professionals de la gastronomia. Per aquest motiu, ha organitzat dos espais, un al Mercat del Vi i un altre a la zona Productes del Territori, on ha habilitat una àrea per a presentacions de productes, xerrades i trobades entre empreses i consumidors i clients professionals.
 
El conseller Josep Maria Pelegrí ha visitat el fòrum acompanyat pels directors generals d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, de l'empresa pública Promotora d'Exportacions Catalanes (PRODECA), Ferran Bienert, i de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Oriol Guevara.