PESCA CATALANA | 24/02/2011  RuralCat

Convocats els guardons per a actuacions en favor de la pesca catalana

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha obert, un any més, el procés per atorgar la Medalla i la Placa de la Pesca Catalana, guardons que reconeixen les tasques en pro del sector pesquer a Catalunya.

xarxa_cont_24_02_11

 

Per una banda, la Medalla de la Pesca Catalana honora les persones físiques que contribueixen amb el seu esforç i dedicació a la millora del sector pesquer català i, per l'altra, la Placa de la Pesca Catalana distingeix les persones jurídiques, públiques o privades, que destaquen per la seva activitat a favor del foment de la pesca a Catalunya.
 
Els capítols de les confraries de pescadors catalanes, les federacions territorials de les confraries de pescadors catalanes, la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors i la Direcció General de Pesca i Afers Marítims del Departament podran proposar les candidatures a la Medalla i la Placa.
 
Una vegada presentades les candidatures, un jurat format per la directora general de Pesca i Afers Marítims, Mercè Santmartí, i pels presidents de la Federació Catalana de Confraries de Pescadors i de les federacions territorials de confraries de pescadors de Girona, Barcelona i Tarragona, seleccionarà els possibles guardonats. Posteriorment, serà el Govern de la Generalitat de Catalunya qui aprovarà i efectuarà la concessió d'aquests guardons.
 
L'any passat, els guanyadors de la Medalla van ser: Dolors Rodríguez i Muñoz, Jaume Figueres i Martorell, Josep Fontrodona i Cardó, Josep Palaus i Pares, i Manel Ripoll i Estera. Alhora, la Confraria de Pescadors "Verge del Carme" de Sant Carles de la Ràpita va ser reconeguda amb la Placa de la Pesca Catalana.