MAQUINÀRIA AGRÍCOLA | 28/02/2011  RuralCat

La 139a Fira de Sant Josep escalfa motors

La Fira de Sant Josep de Mollerussa, referència en el sector de la maquinària agrícola, celebrarà la seva 139a edició del 18 al 20 de març, i ja compta amb uns 240 expositors inscrits, xifra que representa el 80 per cent respecte a la participació de l'any anterior, que va aplegar 301 expositors i va atreure 190.000 visitants. Segons els organitzadors, el bon ritme d'inscripcions, a falta encara d'unes setmanes per a l'inici del certamen, fa confiar en mantenir el mateix nombre d'expositors de l'any passat.

cartell_139_sant_josep_cont_28_02_11.jpg

Detall del cartell de la 139a Fira de Sant Josep. Font: Fira de Mollerussa.

 

La Fira de Sant Josep és avui dia una de les trobades de referència per al professional agrícola i ramader, un certament que ofereix oportunitats de negoci, la possibilitat d'establir contactes interessants i conèixer les darreres novetats tecnològiques en un ampli parc expositiu de gairebé 25.000 metres quadrats. A més, com ja és tradicional, en el marc de la fira es desenvolupa un programa de sessions formatives, conferències, jornades tècniques i altres activitats de gran qualitat i especialització.

Enguany estan previstes 10 jornades, les quals es portaran a terme entre el dimarts dia 15 i el dissabte dia 19, fent ús de diferents instal·lacions com el Centre Cultural, l'Institut Mollerussa, l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell, la Cooperativa del Camp d'Ivars d'Urgell o les sales dels pavellons firals.  A part d'aquestes sessions, es realitzaran també altres activitats entre las qual cal destacar la 10a Borsa Interpirinenca de Cereals o el 14è Concurs de conducció de carretilles d'elevació.
 

Premis d'innovació

 
Un any més, en el marc de la fira, es convoca el Premi de la Maquinària Agrícola, Ramadera i Instal·lacions Agroindustrials, concurs que té com a objectiu destacar i reconèixer les novetats tècniques exposades. La convocatòria inclou quatre categories: Premi Especial d'Innovació al Constructor/Expositor de Maquinària Agrícola, Premi d'Innovació en Maquinària Agrícola, Premi d'Innovació en Ramaderia Intensiva i Premi d'Innovació en Maquinària o Instal·lacions Agroindustrials.
 
Durant la fira es convocarà també el Concurs de Disseny i Estètica de la Fira de Sant Josep, que premia el Millor Estand i la Millor Parcel·la del Recinte Firal.
 
El lliurament d'aquests i la resta de premis es farà durant el Sopar de la Nit de l’Expositor.
 
 

Promoció de la Fira amb el suport del Departament d'Agricultura

 
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (MARM) ha volgut col·laborar en la promoció d'aquest certamen firal arreu de Catalunya, a més d'organitzar bona part de les jornades tècniques incloses en l'àmplia programació d'activitats prevista.
 
Per aquest motiu, el subdirector general d'Innovació Rural del Departament, Jaume Sió, juntament amb l'alcalde de Mollerussa, el president i el director de la Fira de Mollerussa, Marc Solsona i Pere Gatnau, respectivament, van presentar la setmana passada les jornades tècniques de la 139a edició de la Fira de Sant Josep a la seu dels Serveis Territorials del Departament a Tarragona i a la Delegació del Govern de la Generalitat a Girona.