CULTIUS EXTENSIUS | 02/03/2011  RuralCat

Nou full informatiu per a la fertilització en cultius extensius a Girona

Ja està disponible el nou full informatiu per a la millora de la fertilització agrària a Girona, que tracta sobre tres aspectes: la fertilització orgànica i mineral en fons del blat de moro, la fertilització del cereal d'hivern en estadis avançats i la fertilització en cobertora del raigràs per farratge.

blat_cont_02_03_11

  

Respecte a la fertilització orgànica i mineral en fons del blat de moro, el full informatiu aporta un seguit de recomanacions a l'hora d'aplicar l'adob, depenent de si és orgànic o mineral, i de les característiques de la parcel·la i la producció.
 
Pel que fa a la fertilització del cereal d'hivern en estadis avançats, s'aconsella plantejar dues aplicacions de cobertora (al febrer la primera i al març, inicis d'abril, la segona). Tot i això, sovint no es faran dues aportacions ja que alguna d'elles pot acabar no sent necessària.
 
La fertilització en cobertora del raigràs per farratge es realitzarà a la sortida d'hivern (si es fa un dall) o després del primer dall (si se'n fa més d'un). En aquest cas s'hi poden aportar dejeccions líquides o adobs minerals.
 
Els Plans per a la millora de la fertilització agrària estan impulsats i coordinats pel Consorci de Gestió de la Fertilització Agrària de Catalunya (GESFER) i compten amb la participació de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAAM), així com d'altres entitats i institucions.