MÉS DE 4.000 FOTOGRAFIES | 02/03/2011  RuralCat

Inauguració de l'exposició fotogràfica "El món agrari a les terres de parla catalana"

El Palau Robert, a Barcelona, serà la primera seu que acollirà, fins a finals de març, la mostra fotogràfica itinerant "El món agrari a les terres de parla catalana", una mirada retrospectiva a l'activitat agrària des de finals del segle XIX fins a l'actualitat. L'exposició és una iniciativa de la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, l'Institut Ramon Muntaner i la Fundació del Món Rural.

foto_cont_02_03_11

Fotografia que il·lustra el díptic informatiu de l'exposició. Font: Fundació Món Rural.

  

L'exposició, resultat d'un projecte iniciat fa dos anys i consistent en la creació d'un banc d'imatges de més de 4.000 fotografies, que seran també consultables a la Memòria Digital de Catalunya, és el compendi ordenat, documentat i argumentat d'una petita selecció entre mils de fotografies recollides en el territori. Les imatges són una memòria dels paisatges sempre canviants, dels conreus i del bestiar que han anat ocupant les nostres terres segons han estat les necessitats, les demandes del mercat i la rendibilitat econòmica, així com dels sistemes, coneixements i tècniques que homes i dones han aplicat en el conreu de la terra.
 
Segons els organitzadors, tot plegat s'ha pensat i s'ha produït com la mirada d'un procés obert, mai com un bloc històric tancat. Per això la mostra s'ha estructurat en els següents àmbits: els paisatges, els conreus, la ramaderia, l'home, la dona i la terra, el treball, les formes de vida, el present i el futur. A més, l'exposició pretén sensibilitzar la societat a partir de la fotografia i de la realitat viscuda i fer entendre que el futur del sector agrari és responsabilitat de tota la societat, com una necessitat inherent dels països avançats per ser curosos amb el territori i la gent que hi treballa.
 
"El món agrari a les terres de parla catalana" es podrà veure a Barcelona fins al 30 de març, però a partir del 31, l'exposició iniciarà un itinerari que durant el 2011 la portarà, entre d'altres llocs, a Móra la Nova, Canillo, La Seu d'Urgell, Palma de Mallorca, Maó, Eivissa, Prada de Conflent, Elna, Lleida, l'Espluga de Francolí i Sabadell.