AGRICULTURA I GASTRONOMIA | 07/03/2011  AlimenCat

El març i l'abril, mesos de la carxofa al Prat

Els mesos de març i abril són els mesos de la Carxofa Prat i de la gastronomia al Prat de Llobregat. Durant dos mesos, la carxofa serà la protagonista de diverses activitats i tallers de tast, degustacions i, fins i tot, dies de música en aquest municipi del Baix Llobregat.

carxofa_07032011_cont.jpg

Imatge del díptic promocional. Font: Ajuntament del Prat del Llobregat

 

La festa de la Carxofa Prat comença, intensa, amb un Març Gastronòmic: una trentena de restaurants i locals de tapes d'aquest municipi presentarà una oferta especial als clients. Des del 4 i fins al 27 de març, es podran degustar més de seixanta maneres diferents d'assaborir dos dels productes més emblemàtics d'aquest municipi i de la comarca del Baix Llobregat: el pollastre Pota Blava, l'únic a tot l'Estat amb segell d'Indicació Geogràfica Protegida, i la Carxofa Prat, amb la IGP en tramitació. En aquesta segona edició, el Març Gastronòmic incorpora el segell «2.0», és a dir, la possibilitat de saber a través de les xarxes socials i d’Internet tot el que s’està coent als restaurants del Prat.

El dia 1 d’abril arriba el torn a «La cuina al mercat». En aquest taller que se celebrarà al mercat municipal, s’elaboraran diversos plats en què la Carxofa Prat serà la protagonista.

Per als amants de la clàssica carxofa al caliu, el municipi organitza dues carxofades. La tradicional Carxofada Popular del 10 d’abril (que compta amb animació infantil i mercat de pagès) va precedida un any més de l’Escarxofa&Jazz, el 3 d’abril,una manera de gaudir la Carxofa Prat a ritme de jazz.

Clourà aquests dos mesos dedicats a la Carxofa Prat el Club de la Gastronomia, una exposició de propostes innovadores per elaborar aquest producte tan emblemàtic del Prat i de tot el Baix Llobregat.