FINS AL 30 D'ABRIL | 10/03/2011  RuralCat

Oberta la convocatòria de l'ajut de pagament únic

S'ha obert la convocatòria de l'ajut de pagament únic, que té com objectiu fomentar una agricultura més sostenible i orientada al mercat, mitjançant ajuts directes als agricultors i no a la producció. El termini general de sol·licitud és des de l'1 de febrer fins al 30 d'abril de 2011, ambdós inclosos.

granger_cont_10_03_11

 

Us recordem que aquest any el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha ofert a 14.000 usuaris la possibilitat de confirmar la DUN a través del telèfon d’atenció ciutadana 012 i a través d’internet mitjançant les claus que es van comunicar als usuaris per correu ordinari.

Per a més informació i per a la confirmació de la declaració, podeu consultar el web de la Declaració única agrària simplificada 
 

La confirmació de la declaració a través del 012 implica un estalvi de temps i de diners per aquells declarants que disposen d’una DUN simplificada.

Per latra banda, els interessats també poden consultar els requisits i les bases a l'Ordre AAM/34/2011, de 24 de febrer, per la qual s'estableix el procediment per a la tramitació de l'ajut de pagament únic i altres règims d'ajuts comunitaris en agricultura i ramaderia per a la campanya de comercialització 2011-2012.

El pagament únic és un règim que es va implantar l'any 2006 i que consisteix en un pagament anual determinat pels drets assignats als agricultors d'acord amb la situació de cada explotació durant un període de referència determinat. Aquesta subvenció no depèn de l'activitat productiva desenvolupada sinó que és un ajuda a la renda, fet que es coneix com a desconnexió.