AJUTS AGRARIS | 11/03/2011  RuralCat

El DAAM efectua un pagament als productors de més de 2 milions d'euros

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha fet efectiu un pagament complementari de l'ajut de pagament únic de la campanya 2010 per un import de 2,4 milions d'euros a un total de 1.611 productors catalans.

mas_cont_11_03_11

  

Dels 1.611 productors beneficiaris, 716 ja havien rebut un pagament anterior, però restaven a l'espera de l'assignació de drets provinents de la Reserva Nacional i de la resolució d'al·legacions per obtenir la totalitat de l'ajut.
 
 

Campanya 2011-2012

Pel que fa a la campanya 2011-2012, el DAAM ja ha convocat l'ordre d'ajuts directes, tal com s'ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i ha informat RuralCat. Aquesta ordre inclou l'ajut de pagament únic i altres règims d'ajuts comunitaris en agricultura i ramaderia. Uns 60.000 agricultors es podran beneficiar d'aquests ajuts, que suposaran un import aproximat de 285 milions d'euros pel sector.
 
Respecte al pagament únic, aquest ajut té l'objectiu de donar suport a les rendes de les explotacions agràries, tot contribuint a evitar l'abandonament de les terres i el despoblament del medi rural. Enguany cal destacar que s'incorpora l'ajut de transformació del tomàquet.
 
Segons el Departament, en un moment de crisi econòmica com l'actual, el pagament únic i altres ajuts directes contribuiran a donar liquiditat al sector, i compensaran els preus dels productes agraris que reben els agricultors i ramaders.
 
El període de sol·licitud d'aquests ajuts es va iniciar l'1 de febrer amb la campanya de la DUN 2011 i finalitzarà el proper 30 d'abril de 2011.