PESCA | 15/10/2017  RuralCat

Concessió dels Guardons de la pesca catalana 2017

Enguany es concedeix la Medalla de la pesca catalana a Eusebi Esgleas i Parés, patró major de la Confraria de Pescadors de Blanes, i a Anna Nebot i Morató, biòloga. La placa de la pesca catalana se l’ha endut el programa de televisió del canal Terres de l'Ebre “Barca de l'Andreu”, presentat per Andreu Carranza.

Els guardons de la pesca catalana són el reconeixement de la tasca de les persones físiques i jurídiques, nacionals o estrangeres, que amb el seu esforç i la seva dedicació han contribuït al desenvolupament del món de la pesca, prestant serveis rellevants al sector o contribuint amb la seva exemplaritat professional i la seva cooperació als interessos del sector pesquer.

Són de dues classes: la Medalla i la Placa de la Pesca Catalana. La Medalla de la Pesca Catalana distingeix les persones físiques que contribueixen amb el seu esforç i dedicació a la millora del sector pesquer català. La Placa de la Pesca Catalana distingeix les persones jurídiques, públiques o privades, que destaquen per la seva activitat a favor del foment de la pesca a Catalunya.

Enguany es concedeix la Medalla de la pesca catalana a Eusebi Esgleas i Parés, patró major de la Confraria de Pescadors de Blanes i  a Anna Nebot i Morató, biòloga.

Eusebi Esgleas estat pescador i patró de diferents embarcacions des dels 17 anys; l'any 2006, va ser nomenat patró major de la Confraria de Pescadors de Blanes fins a l'actualitat; i l'any 2009, va ser nomenat president de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors fins a l'any 2017. També fou elegit vocal del Comitè Executiu del MEDAC l'any 2013, i ha treballat intensament en la creació i consolidació de la Interfederativa de Confraries de Pescadors del Mediterrani.

Anna Nebot ha treballat en diversos àmbits relacionats amb l'aqüicultura i en el projecte de reproducció controlada del mero Epinephelus marginatus en col·laboració amb diferents col·lectius relacionats amb les activitats marítimes, com és el cas dels sectors pesquer i aqüícola, el de la pesca esportiva, el científic i el de l'Administració. Aquest projecte tenia per objectiu aconseguir una gestió sostenible d'aquesta espècie a partir d'un model d'informació, educació, conscienciació i divulgació de la problemàtica que l'afectava. Actualment, desenvolupa un projecte que comprèn 3 activitats: educació ambiental amb escolars, turisme i aqüicultura d'espècies d'aigua dolça.

Per altra banda, la placa de la pesca catalana 2017 ha estat atorgada al programa de televisió del canal Terres de l'Ebre “Barca de l'Andreu”, presentat pel senyor Andreu Carranza i Font. Per la seva aportació a la divulgació de l'activitat pesquera. Aquest és un programa de difusió de la vida i de les persones lligades al mar en general i més concretament del sector pesquer. L'escriptor Andreu Carranza “navega” amb les persones que d'una manera o altra estan lligades al nostre mar i, a través del seu relat, es mostren les tradicions marineres, els productes de cada zona i de temporada, com es pesquen o cultiven, la comercialització i la gastronomia lligada als productes marins, i els museus o espais de divulgació de la vida marina arreu de la nostra costa.

 

Informació relacionada