FINS AL 31 DE MARÇ | 16/03/2011  RuralCat

Oberta la convocatòria d'ajuts a la promoció de vins i caves a l'estranger

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha convocat els ajuts destinats a la promoció de productes vitivinícoles catalans en mercats de tercers països per a la campanya inicial o única 2011-2012. Les sol·licituds es poden presentar a les seus territorials del Departament de la demarcació en la que es trobi el sol·licitant fins al 31 de març.

ampolles_cont_16_03_11.jpg

 

L'inici de les actuacions serà el proper 1 d'agost i els beneficiaris d'aquests ajuts podran ser: empreses; associacions i consorcis d'exportadors; consells reguladors de les Denominacions d'Origen; agrupacions de productors; i, entitats associatives sense ànim de lucre participades per empreses vitivinícoles i que tinguin entre els seus objectius la promoció exterior dels vins i caves catalans.

 
El finançament dels ajuts va a càrrec del fons FEAGA, i l'import per a cadascuna de les accions i dels programes seleccionats no podrà superar el 50 per cent de les despeses subvencionables. En els programes de més d'un any de durada, aquest límit màxim es considerarà per cada any d'execució.

 

Quines actuacions se subvencionaran?

 
Cal remarcar la rellevància que té per a les empreses o entitats que optin a aquesta ajuda per a la promoció dels seus productes a països que no pertanyen a la Unió Europea (UE) la subvenció de fins al 50 per cent del total de les despeses dels següents tipus d'actuacions:
 
  • Participació en fires internacionals en tercers països (no integrants de la UE).
  • Accions d'informació i promoció.
  • Campanyes d'informació.
  • Estudis de mercat, ja sigui per a nous mercats o per avaluar els resultats de les mesures pròpies de la subvenció.
Tots aquells interessats en aquests ajuts poden ampliar la informació i trobar el formulari de sol·licitud en el web del DAAM.