R+D+I | 18/03/2011  AlimenCat

Desè aniversari de la cirera Cherries Glamour, una iniciativa d'èxit

Després d'anys d'investigació en la producció i comercialització de la cirera precoç, l'empresa catalana SAT EDOA ha aconseguit que el seu producte es consolidi al mercat gourmet internacional. Cherries Glamour és l'única patent registrada a tot el món amb producció al març, i es pot trobar en llocs tant llunyans com Moscou, Dubai o Shangai però només en els centres més exclusius. Enguany està prevista la seva comercialització en la cadena de supermercats més important d'Anglaterra, Tesco, i la seva exportació als Estats Units i Sud Àfrica.

cirera_cont_18_03_11

 

L'acte de presentació de la nova temporada 2011, en què es celebra el seu desè aniversari, ha tingut lloc als hivernacles de l'empresa, a Almacelles, i ha estat presidit pel conseller del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, qui ha instat a apostar per la producció d'alt valor afegit per obrir nous mercats i consolidar la posició capdavantera de la indústria agroalimentària catalana.
 
Pelegrí, que ha estat acompanyat per la directora dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Cristina Bosch, ha incidit en el suport del Departament a propostes emprenedores com aquesta, que saben trobar l'oportunitat i que, tot i que no hagi estat fàcil atès que darrera hi ha set anys d'investigació, finalment han donat el seu fruit gràcies a "l'aposta per la R+D+I, indispensable per tenir un sector agrari actual i punter".
 
Per altra banda, la celebració ha comptat amb la presència de la musa Cherries Glamour 2011, Adriana Abenia, qui ha recol·lectat el primer quilo de la temporada, que s'ha subhastat a Ebay. L'import assolit s'ha destinat a l'ONG Clic Sargent d'Escòcia, dedicada a l'assistència emocional dels nens que pateixen càncer.
 
 

Característiques de les Cherries Glamour

Les Cherries Glamour són cireres amb un sabor intens, de color vermell fosc, cruixents, de gran duresa i amb una mida que pot anar dels 24 a 34 mil·límetres, essent una de les millors cireres disponibles al llarg de tot l'any.
 
La seva producció és integrada i s'usen tècniques de cultiu ecològic (depredadors naturals, adobs orgànics,...). La recol·lecció es realitza diàriament en el punt òptim de maduració i s'expedeixen el mateix dia perquè el client rebi el producte amb tota la seva frescor i sabor.