SECTOR VITIVINÍCOLA | 21/03/2011  RuralCat

El cardiòleg Valentí Fuster, investit Confrare d'Honor del cava a Nova York

La Confraria del Cava Sant Sadurní ha investit com a Confrare d'Honor al reconegut cardiòleg Valentí Fuster, i a 13 personalitats més com a Confrares de Mèrit. Aquesta és la tercera investidura internacional impulsada per l'associació catalana i a l'acte, que ha tingut lloc en el Metropolitan Club de Nova York, han assistit més de 160 persones.

copa_cont_21_03_11


Pere Bonet, president de la Confraria del Cava, ha presidit la cerimònia d'investidura amb la que s'ha volgut retre homenatge a la trajectòria de Valentí Fuster, l'únic cardiòleg del món que ha rebut els màxims guardons de les quatre principals organitzacions de cardiologia per la seva valuosa aportació a la recerca científica en aquest camp. Al costat del doctor, 13 personalitats més han estat reconegudes com a Confrares del Mèrit, entre les que destaquen distribuïdors i gastrònoms com Felipe González-Gordon, Lester Eber, Marc Vidal o Kristine Hodsone.

 
El prestigiós cardiòleg, director de l'Institut Cardiovascular de l'Hospital Mount Sinaí de Nova York i del Centre Nacional Espanyol d'Investigacions Cardiovasculars (CNIC), ha destacat en la seva intervenció després del jurament de fidelitat al cava, el seu agraïment pel reconeixement que li ha atorgat la Confraria Sant Sadurní i ha destacat que "el cava és el vi de celebració, de festa, d'alegria, és el vi per a tots els moments" i que "el vi, amb moderació, és bo per a la salut".
 
Valentí Fuster ha estat el tercer Confrare d'Honor que ha rebut aquesta distinció en el marc d'una investidura internacional. El primer va ser Pau Gasol el 2009 a Los Ángeles, seguit de l'arquitecte Toyo Ito, investit l'any passat a Tòquio.
 

 

Informació relacionada