SECTOR VITIVINÍCOLA | 22/03/2011  AlimenCat

"Terra Alta Garnatxa blanca", un nou distintiu de garantia per al vi blanc

Un nou distintiu de garantia específic identificarà i donarà nom als vins blancs cent per cent garnatxa blanca que acreditin un nivell superior de qualitat. El Consell Regulador de la Denominació d'Origen Terra Alta (DOTA) ha impulsat aquesta iniciativa, i la converteix en la primera i, de moment, també en l'única de les 11 denominacions d'origen vinícoles catalanes que disposarà d'un distintiu tant singular. L'exclusivitat d'aquests vins es basa en tres pilars: importància, tradició i excel·lència.

Garnatxa_cont_22_03_11

Imatge del nou distintiu de garantia que identificarà els "Terra Alta Garnatxa blanca". Font: DO Terra Alta.

 

El Pla Estratègic en el qual s'emmarca la iniciativa adopta el binomi que representa el nou distintiu com a estratègia específica del Consell Regulador de la DO Terra Alta per assolir majors cotes de prestigi i notorietat, equilibrar la relació entre producció i comercialització dels vins blancs a la zona, crear un entorn favorable per a la valorització econòmica i aconseguir reforçar la identitat col·lectiva d'aquesta Denominació d'Origen.
 
D'una banda, la DO Terra Alta és la regió vinícola mundial amb major concentració d'aquesta varietat de raïm, amb 1.300 hectàrees plantades. Segons el Registre Vitivinícola de Catalunya, aquesta superfície suposa el 90 per cent de les plantacions catalanes de garnatxa blanca. A nivell mundial, aquesta importància s'estima en més d'una tercera part de la superfície global.
 
Per una altra banda, existeix una gran tradició fruit de la històrica associació de la Terra Alta amb el vi blanc i la garnatxa blanca. Cal destacar que els "Terra Alta Garnatxa blanca" han d'acreditar una qualitat sensorial molt bona, almenys 80 punts sobre 100 en el tast. Un llistó que situa la qualitat i singularitat d'aquests vins blancs a un nivell superior i que exigeix excel·lència a la vinya i al celler.
 
El president del Consell, Jaume Descarrega, ha destacat que "amb aquest important pas endavant ens proposem impulsar tota la DOTA". A més, i durant aquest primavera tindrà lloc una campanya de llançament del "Terra Alta Garnatxa blanca" a través d'un conjunt d'accions que tindran com a principal propòsit donar a conèixer el nou distintiu.
 

 

Informació relacionada