FORMACIÓ AGRÀRIA | 22/03/2011  RuralCat

Oberta la preinscripció de vuit cursos per aquesta primavera

Des del dia 22 de març i fins al 4 d'abril, ja et pots preinscriure a vuit cursos que s'imparteixen a Internet a través de RuralCat: Curs de nivell bàsic de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris; Curs de benestar animal durant el transport; Iniciació a Excel; Curs per a elaborar un pla d'empresa agrari; Curs de benestar animal en explotacions porcines; Curs de topografia agrícola; Curs de sòls agrícoles ; Curs de benestar animal a l'escorxador.

 

Informació general dels cursos

Curs de nivell bàsic de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris (24a edició)
Aquest curs té una duració de 25 hores, s'iniciarà el 3 de maig i finalitzarà el 10 de juny. El seu objectiu és donar resposta formativa als professionals del sector agrari que estan obligats a obtenir el carnet de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris de nivell bàsic.
 
Curs de benestar animal durant el transport (11a edició)
Aquest curs té una duració de 20 hores, s'iniciarà el 10 de maig i finalitzarà el 17 de juny. El seu objectiu és oferir una formació general i específica sobre benestar animal durant el transport que permeti, alhora, obtenir l'acreditació que exigeix la normativa vigent.
 
Iniciació a Excel (17a edició)
Aquest curs té una duració de 20 hores, s'iniciarà el 3 de maig i finalitzarà el 10 de juny. El seu objectiu és introduir a l'alumne en el funcionament del programa Excel (versió Office 2002) i valorar les seves aplicacions pràctiques.
 
Curs per a elaborar un pla d'empresa agrari (10a edició)
Aquest curs té una duració de 30 hores, s'iniciarà el 3 de maig i finalitzarà el 17 de juny. El seu objectiu és oferir una formació específica per tal de conèixer, entendre i adquirir les eines bàsiques que permetin elaborar un pla d'empresa, en què s'analitzi, es valori i es defineixi l'estratègia de negoci que cal seguir amb l'objectiu de conèixer quines garanties d'èxit ofereix l'activitat agrària que es pretén desenvolupar.
 
Curs de benestar animal en explotacions porcines (11a edició)
Aquest curs té una duració de 20 hores, s'iniciarà el 3 de maig i finalitzarà el 10 de juny. El seu objectiu és oferir una formació general i específica sobre benestar animal als productors i ramaders de porcí que permeti, alhora, obtenir l'acreditació que exigeix la normativa vigent.
 
Curs de topografia agrícola (1a edició)
Aquest curs té una duració de 20 hores, s'iniciarà el 3 de maig i finalitzarà el 10 de juny. El seu objectiu és donar les claus necessàries a l'alumne per identificar els elements d'un plànol topogràfic, calcular les distàncies i utilitzar les diferents unitats de mesura de distàncies i angles entre d'altres.
 
Curs de sòls agrícoles (3a edició)
Aquest curs té una duració de 35 hores, s'iniciarà el 3 de maig i finalitzarà el 17 de juny. El seu objectiu és donar a conèixer la composició mineral i orgànica dels sòls agrícoles i identificar les propietats físiques i fisicoquímiques del sòl, per tal d'interpretar les anàlisis i poder aplicar les esmenes, les pràctiques culturals i els programes de fertilització adients.
 
Curs de benestar animal a l'escorxador (4a edició)
Aquest curs té una duració de 20 hores, s'iniciarà el 10 de maig i finalitzarà el 17 de juny. El seu objectiu és oferir una formació general i específica sobre benestar animal a l'escorxador, que permeti, alhora, obtenir l'acreditació que exigeix la normativa vigent.
 
 

Com realitzar la preinscripció

Per preinscriure's a qualsevol dels vuit cursos, cal estar donat d'alta a RuralCat. Si encara no n'ets membre, només has d'omplir el formulari corresponent. L'alta és totalment gratuïta.
 
 Un cop t'hi hagis donat d'alta, hauràs de seguir aquestes indicacions per sol·licitar el curs:
 
 1. Entra a la teva àrea de membre i comprova que a la teva fitxa has introduït correctament les següents dades:
  • Adreça
  • Població
  • Codi postal
Pots comprovar aquestes dades des del menú El meu perfil/Les meves dades/Canvi de dades personals (pestanya Dades addicionals de RuralCat). Si falta alguna dada, introdueix-la i, a continuació, prem el botó Guardar.
 
 2. Una vegada hagis comprovat la teva fitxa, obre el menú Formació/Catàleg de cursos per Internet.
 
 3. Cerca el curs al qual et vols inscriure. Comprova que la preinscripció està oberta. En el text del camp "Inscripció" diu "Inscriu-t'hi".
 
 4. Fes clic sobre "Inscriu-t'hi" per tal de realitzar la preinscripció.
 
 5. A continuació, apareixerà un missatge indicant que t'hi has preinscrit, i rebràs un correu electrònic al teu compte personal i al de RuralCat.
 
 6. Una vegada completat aquest procés, el Servei de Formació Agrària es posarà en contacte amb tu per indicar-te com has de finalitzar la inscripció.
 
 

També en format paper

Recordeu que per tal de facilitar la formació contínua dels professionals vinculats al sector agrari i al món rural, l'SFA també organitza aquest curs a distància en format paper per als següents cursos: