Jordi Bort, nou director de l'INCAVI
Jordi Bort i Ferrando, nascut a Tortosa l'any 1974 i resident a Girona, ha estat nomenat per l'Executiu català nou director de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), organisme dependent del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), en substitució d'Oriol Guevara.
Jordi Bort és titulat en Hostaleria, especialitat de sommelier, pel Ministeri d'Educació de França, i ha realitzat també diversos cursos relacionats amb els vins i els formatges. Fins ara ocupava el càrrec de director general de l'empresa Le Carte de Vins, de la societat The Wine List SL, amb seu a Madrid. Anteriorment havia estat director de producte de la mateixa empresa, una cadena amb 35 establiments a Espanya, França i Suïssa. També es soci i copropietari de l'empresa QMC Consultors, consultoria en àmbits de qualitat i gestió empresarial especialitzada en hostaleria i turisme.
Abans va ser director corporatiu d'Aliments i Begudes, àrea Mèxic, per a Occidentals Hotels and Resorts, director nacional de Meliá Catering i coordinador general del Grup Semon, SA. A més, va treballar com a sommelier en diversos restaurants espanyols.
L'any 2002 va ser nomenat president de l'Associació Catalana de Sommeliers, col·lectiu de professionals de la restauració amb més de 400 socis i va ser reelegit novament l'any 2009. També és vicepresident de la Unió d'Associacions Espanyoles de Sommneliers. Així mateix, té una llarga experiència docent com a professor a universitats, escoles d'enologia i d'hostaleria, i altres centres relacionats amb la restauració.
Informació relacionada
- POLÍTICA CATALANA Cristina Bosch, nova directora dels Serveis Territorials del DAAM a Lleida
- GOVERN CATALÀ Josep Maria Pelegrí nomena els nous directors generals del Departament
- GOVERN CATALÀ Reestructuració del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural
- POLÍTICA CATALANA Josep Maria Pelegrí i Aixut, nou conseller del Departament
- INCAVI
- Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural