Nou acord per promocionar el peix i marisc de la llotja de Barcelona
L'associació gastronòmica Barceloneta Cuina i l'Associació d'Armadors de Pesca de Catalunya han signat un conveni de col·laboració que té com a objectiu difondre el peix i marisc de la llotja pesquera de Barcelona. Fruit d'aquest acord neix un programa d'activitats que s'ha presentat al Restaurant Ca la Nuri Platja de Barcelona. L'acte, al qual han assistit representants del sector pesquer i responsables d'empreses de restauració, ha estat presidit pel conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Josep Maria Pelegrí.
El conseller Josep M. Pelegrí durant un moment de l'acte de presentació del conveni de col·laboració. Font: DAAM.
Amb aquest conveni de col·laboració es pretén conscienciar els ciutadans, sobretot de Barcelona, de l'accessibilitat que tenen per adquirir un producte de gran qualitat i frescor, procedent del mateix Port de Barcelona, a través d'una sèrie d'accions previstes. Aquestes activitats estan pensades per apropar al gran públic les bondats de les espècies autòctones, i dona a conèixer, alhora, la seva importància per a una dieta equilibrada.
Durant l'acte de presentació, que també ha comptat amb la participació de la regidora de l'Ajuntament de Barcelona, Assumpta Escarp i, el president de la Federació Provincial de Confraries de la Província de Barcelona, Josep Marzoa, s'han fet públiques les conclusions de la Jornada i Tast de la Gamba del Litoral Català.
Nou membre de l'associació Barceloneta Cuina
L'associació gastronòmica Barceloneta Cuina la composen set restaurants, que són: Can Solé, el Nou Ramonet, Kaiku, la Mar Salada, Lluçanès, Somorrostro, i el nou membre i amfitrió de l'acte de presentació del conveni de col·laboració, Ca la Nuri Platja. Els cuiners dels set restaurants han aprofitat l'ocasió per elaborar conjuntament uns plats amb productes procedent de la Llotja de Barcelona que han ofert als convidats de l'acte.