L'ACE celebra la 5a edició de la Nit de l'Enologia
L'Associació Catalana d'Enòlegs (ACE) ha celebrat la cinquena edició de la Nit de l'Enologia, i l'ha fet coincidir alhora amb la 22a edició del congrés anual dedicat a les Alternatives de tapada, al monestir de Poblet, al qual han assistit prop de noranta persones entre congressistes i ponents. Durant el sopar de cloenda de la jornada tècnica, que ha comptat amb la presència del nou director de l'Incavi, Jordi Bort, s'ha premiat als enòlegs que han destacat per la seva professionalitat i talent en quatre categories: trajectòria, innovació, referència i experiència.
Els guardonats a la Nit de l'Enologia 2011. Font: ACE.
L'edició d'enguany del congrés anual de l'ACE ha abordat des de principis bàsics relacionats amb l'embotellament fins a un tast tècnic, ja que una de les tasques diàries dels enòlegs és controlar i corregir la tapada dels vins. Actualment, existeix una gran varietat de taps i és necessari que l'enòleg conegui bé les últimes tècniques i alternatives per escollir uns o altres depenent dels seus avantatges i inconvenients.
Premis ACE
Els premis ACE reconeixen la labor dels enòlegs més destacats en les diverses categories establertes: Millor trajectòria professional, Proposta més innovadora, l'Enòleg amb més carisma i/o empenta enològica i Reconeixement a més de 25 anys en la professió. L'elecció dels nominats i dels guardonats s'ha decidit en un procés de votació intern dins de l'ACE iniciat uns mesos enrere.
Carles Playà Maset ha rebut el guardó a la Millor trajectòria professional per la constant i coherent línia de treball en l'empresa, i per la seva perseverança al capdavant de l'ACE durant molts anys, deixant-hi una empremta personal, de la mà de Jordi Bort.
Joan Rovira Grau ha rebut el guardó a la Proposta més innovadora o projecte d'investigació, per la seva aposta IOMUS, escumós elaborat amb la varietat sumoll, utilitzant diferents mètodes, de la mà del director territorial Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural a Tarragona, Antón Ballvé.
El guardó a l'Enòleg amb més carisma i/o empenta enològica ha recaigut en Raül Bobet Almenara, per la seva iniciativa a l'hora de crear projectes vinícoles en diferents zones geogràfiques; una referència per la seva visió global del món del vi i la gran capacitat tècnica i de treball de la mà del president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, David Rovira.
En darrer lloc, Josep A.Llaquet, president de l'ACE, ha lliurat el guardó al reconeixement d'un professional amb més de 25 anys com a enòleg, a Agustí Torelló Mata, per tota una vida dedicada al món del cava.
Durant el sopar, que ha comptat amb la música d’en Pep Poblet, saxofonista de reconegut prestigi, s'han servit els vins que els guardonats i els nominats en les diferents categories han portat per a la degustació a tots els assistents. Prèviament al sopar també s'ha reconegut periodista Joan Nebot per la seva tasca de difusió del món de la viticultura i el vi.