El DAAM dóna llum verda a la IGP Pa de Pagès Català
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha donat llum verda a la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Pa de Pagès Català, un producte de reconeguda qualitat i reputació que s'ha convertit en l'especialitat més representativa de la forneria de Catalunya. La decisió d'aprovar aquesta nova IGP, a petició del Gremi de Forners de Catalunya, s'ha d'emmarcar en la política de suport als aliments de qualitat catalans que porta a terme a Generalitat a través del DAAM.
Aquesta política està basada en la qualitat diferenciada i l'origen d'aquests productes, per tal de fomentar la utilització dels distintius d'origen i qualitat oficials, consistents en les Denominacions d'Origen Protegides (DOP), les Indicacions Geogràfiques Protegides (IGP) i la marca Q de qualitat alimentària, a més de fer que aquests distintius siguin identificats i compresos pel gran públic.
L'àmbit geogràfic d'aquesta IGP abasta la totalitat del territori català i mitjançant una resolució, que s'ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), serà tramesa a la Comissió Europea a través del Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí (MARM), per tal que la nova IGP sigui inscrita en el registre comunitari corresponent.
Un producte tradicional de gran qualitat
La cocció en forn de solera refractària del pa li confereix el seu aspecte peculiar i li aporta el sabor autèntic del pa artesà. Es tracta d'un producte elaborat a mà, amb autèntica massa mare i amb fermentacions lentes per aconseguir l'acidesa que el caracteritza i que el converteix en un pa molt apreciat pels consumidors.
És un pa de gran aroma i sabor, que manté la sensació de frescor i una textura agradable passades 8 o 9 hores. La IGP Pa de Pagès Català es presenta en fogasses de 500 grams i 1 quilo de pes aproximat, de forma rodona amb una obertura natural a la part superior.