CUINA CATALANA | 15/04/2011  AlimenCat

S'entreguen els Premis Nacionals de Gastronomia 2010

El restaurant Can Jubany, els xefs Francesc Fortí i Dani Lechuga i la fornera Anna Bellsolà han estat alguns dels guardonats per l'Acadèmia Catalana de Gastronomia, que ha celebrat, a l'antiga fàbrica Damm del carrer Rosselló de Barcelona, la 10a edició dels Premis Nacionals de Gastronomia. A l'acte d'entrega dels premis, que reconeixen la tasca dels millors professionals de la gastronomia catalana, han assistit el president Artur Mas i el conseller del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca Alimentació i Medi Natural (DAAM), Josep Maria Pelegrí.

premiat_cont_15_04_11

Artur Mas entrega el premi especial de l'Acadèmia de Gastronomia al xef Francesc Fortí. Font: Generalitat de Catalunya.

 

Per una banda, Can Jubany ha estat escollit com a millor restaurant de l'any; Dani Lechuga com a millor cuiner jove i Anna Bellsolà com a millor professional. Per una altra, Francesc Fortí, d'El Racó d'en Binu, d'Argentona, ha estat distingit, juntament amb els altres premiats, per la seva aportació al món de la cuina durant el 2010 amb el Premi Especial de l'Acadèmia de la mà del president Artur Mas. A més, Cristina Jolonch, redactora de 'La Vanguardia' i el periodista i gastrònom, Jordi Estadella, a títol pòstum, han estat guardonats amb el Premi a la Tasca de Divulgació. Abans del lliurament de premis s'ha aprofitat l'ocasió per rendir homenatge al prestigiós cuiner recentment desaparegut Santi Santamaria.
 
Durant l'acte, el president Artur Mas ha subratllat que fa 15 o 20 anys enrere "era inimaginable pensar que podíem passar per davant de la cuina francesa" i que avui, "el fet que un país petit com el nostre hagi estat capaç d’excel·lir així i ser reconegut a tot el món ha de ser una gran mostra de confiança i esperança en les nostres possibilitats".

 

Informació relacionada