MILLORS RESTAURANTS DEL MÓN | 20/04/2011  AlimenCat

El Celler de Can Roca, segon millor restaurant del món

El Celler de Can Roca és el segon restaurant millor del món segons la llista San Pellegrino que elabora cada any la prestigiosa revista gastronòmica "Restaurant Magazine". El danès Noma, del xef Renè Redzepi, ha repetit com el millor restaurant del món i el guipuscoà Mugaritz, d'Andoni Luis Aduriz, s'ha situat en tercer lloc. El Bulli, de Ferran Adrià, no apareix aquest any a la llista, confeccionada per més de 800 experts gastronòmics, a causa del seu imminent tancament.

cuina_cont_20_04_11

 

El restaurant regentat pels germans Roca, a Girona, compta amb tres estrelles Michelin des del 2009 i ha pujat dos llocs respecte a la posició en la llista, que recull els 50 millors restaurants de tot el planeta, de l'any passat. Pel que fa al Noma, a Copenhaguen, ja va liderar en el 2010 el rànquing després de desbancar el restaurant de Ferran Adrià. El guipuscoà Mugaritz ha passat de la cinquena posició a la tercera, mentre que el quart i cinquè lloc l'ocupen l'italià Osteria Francescana i el britànic The Fat Duck, respectivament.
 
La gastronomia espanyola ha tingut una àmplia representació en aquesta llista i la cuina del restaurant Arzak s'ha situat en el vuitè lloc. En el novè lloc es troba el restaurant francès Le Chateaubriand, del chef basc Iñaki Azpitarte i en el vint-i-novè lloc el de Martín Berasategui. La Graella Etxebarri tanca la llista en la posició número 50.