RECERCA | 15/11/2017  UB

La UB impulsa un Doctorat Industrial sobre l’oli d’oliva en gastronomia

El Doctorat Industrial, que es durà a terme en el període 2017-2019, pretén avaluar l’estabilitat, les característiques organolèptiques i nutricionals d’olis d’oliva verge d’alta qualitat després d'un procés de congelació o d’oxidació a alta temperatura, és a dir, des de la congelació fins a l’escalfament a 180 °C.

Amb l’objectiu de reforçar el sector de l’oli d’oliva a Catalunya en l'àmbit de la restauració i la gastronomia, la Universitat de Barcelona i l’empresa Design Cook han signat un conveni marc que es concretarà, d’una banda, en la creació d’un Doctorat Industrial al voltant de l’oli d’oliva, i de l'altra, en la incorporació de l’expertesa en el camp de la consultoria culinària i gastronòmica als estudis gastronòmics que s’imparteixen al campus de l’Alimentació de la UB , a Torribera (Santa Coloma de Gramenet).

Una de les primeres accions d’aquest acord, signat per Joan Elias, rector de la UB, i el xef Carles Tejedor, de l’empresa Design Cook i promotor de la marca Oilmotion, ha suposat la promoció d’un Doctorat Industrial que es durà a terme en el període 2017-2019. La finalitat és estudiar i investigar sobre l’oli d’oliva en gastronomia. Concretament, es pretén avaluar l’estabilitat, les característiques organolèptiques (sensorials) i nutricionals d’olis d’oliva verge d’alta qualitat després d'un procés de congelació o d’oxidació a alta temperatura, és a dir, des de la congelació fins a l’escalfament a 180 °C. Aquesta recerca es durà  a terme amb el Grup de Recerca en Lípids i Compostos Bioactius (LiBiFOOD), ubicat al campus de l’Alimentació de Torribera i liderat per Francesc Guardiola, Stefania Vichi i Alba Tres, de l’Institut de Recerca en Nutrició i Seguretat Alimentària de la Universitat de Barcelona (INSA-UB). També col·laboraran en aquesta recerca les marques d’oli Finca la Gramanosa i Castillo de Canena.

Aquest conveni marc es promou des del campus de l’Alimentació de Torribera amb la participació de professors i investigadors del Departament de Nutrició, Ciències de l’Alimentació i Gastronomia, adscrit a la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la UB.

 

El més llegit

Collita i risc d’incendis. Què cal tenir en compte?

Publicat el nou Reial Decret 306/2020, d’11 de febrer d’ordenació porcina

Les Escoles Agràries obren un nou període d'inscripció a partir del 2 de juny