SECTOR LACTI | 05/05/2011  RuralCat/OL

Informe de la CE sobre la producció de llet transformada i altres productes lactis (2010-2011)

L'Observatori de la Llet ha publicat un resum de l'informe de la Comissió Europea sobre l'evolució de la producció de llet transformada i altres productes lactis des del 2010 fins al 2011, on es constata que el preu de la llet a Espanya es troba molt per sota de la mitjana europea. Per contra, el país amb el preu més elevat torna a ser Xipre (52,02 ct. d'euros/l), tot seguit de Malta (45,09 ct. d'euros/l).

llet_cont_05_05_11

Respecte al febrer de 2010, el preu de la llet mitjà a la Unió Europea ha augmentat un 17,46 per cent, passant de 29,02 ct. d'euros/l a 34,09 ct. d'euros/l. A Espanya, el preu al febrer de 2011 ha estat de 30,97 ct. d'euros/l, un 5,27 per cent superior al preu de febrer de 2010. Aquest però, ha estat el segon increment més petit de la UE en aquest període de temps.

Segons aquest document de treball les produccions de llet i derivats a la Unió Europea durant el primer mes de l'any també han estat superiors als de gener de 2010. La producció de llet ha augmentat un 3,11 per cent, la de formatge ho ha fet en un 4,38 per cent, la del grup de productes crema de llet, llet sencera i llet semidesnatada en pols, un 1,28 per cent. La producció de llet descremada en pols ha augmentat un 13,01 per cent i la de mantega un 1,41 per cent. L'única excepció ha estat la producció de llet fermentada, que ha disminuït un 0,2 per cent.

Tots aquells interessats poden ampliar la informació en el document adjunt o es poden adreçar a les webs oficials relacionades en el resum de l'informe de la UE.