Robert Parker rep la Gran Creu del Mèrit Civil
El crític de vi nord-americà Robert M. Parker Jr., considerat un dels experts més influents del món vitivinícola, ha rebut la Gran Creu del Mèrit Civil de mans de Rosa Aguilar, ministra del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí (MARM). Parker, escriptor de crítiques i notes de tast en la seva prestigiosa publicació "The Wine Advocate", ha estat distingit amb aquest guardó per la seva tasca divulgativa i aportació al desenvolupament de la nova cultura del vi, la qual cosa l'ha convertit en un referent fonamental per al conjunt del sector vitivinícola mundial.
Moment en què Parker és condecorat amb la Gran Creu del Mèrit Civil de la mà de la ministra Rosa Aguilar. Font: MARM.
Robert Parker compta amb una llarga trajectòria professional de més de 30 anys dedicada al món del vi, una afició que es va iniciar durant unes vacances per Europa el 1967 i que el va portar a iniciar el 1978 la publicació de la revista "The Wine Advocate", que s'edita sis vegades l'any a Parkton, Maryland (EUA). Al principi comptava amb 600 subscriptors, però avui dia són més de 50.000 els que reben la revista als Estats Units i en altres 37 països, havent-se convertit sense cap mena de dubte en una de les publicacions que exerceix major influència en els hàbits i tendències del consumidor de vi en els cinc continents.
A més de realitzar tasques d'editor i crític de vins en altres publicacions, Parker és l'autor de 15 llibres i ha creat un portal web propi que s'ha convertit en un dels més visitats per consumidors i experts en vins. També ha ideat un reconegut sistema de classificació del vi en una escala de 50 a 100 punts, en atenció al color i l'aparença, aroma, sabor i acabat, i un potencial o nivell de qualitat global.
Un altre motiu de la seva condecoració ha estat la repercussió dels seus treballs de recerca, tast, caracterització i comunicació de la qualitat dels vins, que també ha contribuït al desenvolupament de la indústria vitivinícola espanyola i al seu prestigi a tot el món.
Els èxits d'aquest nord-americà han estat també reconeguts per altres institucions com l'Institut Culinari d'Amèrica, que va crear les beques d'educació enològica Robert M. Parker Jr., o la mateixa Universitat de Maryland, que el va investir amb el Premi als Alumnes Distingits, com a exemple per a futures promocions d'universitaris.