SECTOR LACTI | 11/05/2011  RuralCat/OL

Nou informe sobre el consum de llet i productes lactis a les llars catalanes

L'Observatori de la Llet ha publicat l'informe anual "Consum de llet i productes lactis a les llars, 2004 a 2010", el qual analitza el consum de llet i dels principals productes lactis a les llars a Catalunya i es constata que des de 2004 el consum de llet envasada ha disminuït any rere any. La disminució del consum per càpita en aquests sis anys ha estat del 18,81 per cent, és a dir, que a Catalunya al 2010 es van consumir 15,95 litres de llet envasada per càpita menys que en el 2004.

formatges_cont_11_05_11

Font: Observatori de la Llet.

 

El consum total de llet envasada a Catalunya ha disminuït un 5,40 per cent en sis anys, és a dir, s'han deixat de consumir 27.214.685 litres. En aquest mateix període a Catalunya ha augmentat la població un 10,26 per cent. La disminució del consum significa que al conjunt de les llars de Catalunya es van consumir, en el 2004, 504.294.100 litres i en el 2010 se'n van consumir 477.079.414.

 

El consum per càpita de llet i dels principals productes lactis, a les llars, ha variat de diferent manera per a cadascun dels productes des de 2004. En aquest informe s'analitzen les evolucions en el consum per càpita per a tres grups de productes. Les dades fan referència al consum a les llars de Catalunya i, per tant, no s'hi inclouen les de fora de les llars (restaurants, bars, hotels, etc.).

 

Els productes s'han agrupat per analitzar el seu consum de forma conjunta, permetent tenir una visió més global i no tant dels productes de forma individualitzada. Aquests grups són: llet envasada (líquida), llet fermentada (inclou iogurts) i formatges.