El Pastoret de la Segarra i SAT EDOA, premis PITA 2010
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha concedit el Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) de 2010 a El Pastoret de la Segarra, SL, de Sant Guim de Freixenet (la Segarra), en la modalitat a l'agroindústria per a la implantació d'innovacions en els processos de primera transformació i/o conservació de productes d'origen agrari; i, a la SAT EDOA 1446 CAT, de Sucs (Segrià), a l'empresa agrària per a la implantació d'innovacions dins del procés productiu. Ambdós guardons estan dotats amb 6.000 euros cadascun i s'han presentat a la convocatòria un total de 26 candidatures.
Cartell dels premis PITA 2010. Font: DAAM.
Per una banda, s'ha atorgat el guardó a El Pastoret de la Segarra per la implantació, en una nova planta d'elaboració, de nous processos de producció de productes làctics, la qual cosa ha permès encetar una nova línia de postres que innova en l'elaboració i presentació del producte final. Pel que fa a l'empresa SAT EDOA, el guardó se li ha atorgat per la producció en hivernacle, calefactat amb biomassa, de cireres d'alta qualitat fora de temporada, les primeres a l'hemisferi nord, amb comercialització i venda a botigues gourmet d'arreu del món.
També cal esmentar les dues candidatures que han estat nominades finalistes, amb una dotació de 2.000 euros per a cadascuna. En la modalitat de l'agroindústria, Embotits Estamariu, SL, de la Seu d'Urgell (Alt Urgell), per la creació d'una empresa artesana que elabora productes originaris de muntanya, com ara donja i bringuera. Aquesta empresa s'ha adequat als temps d'avui amb les noves tecnologies tot donant resposta a les noves necessitats gastronòmiques. En la modalitat d'empresa agrària, ha estat finalista Sargaire, SL, d'Almacelles (Segrià) per l'adequació d'una explotació ramadera de vedells amb venda directa al detall de la seva producció; obtenen tota l'alimentació del bestiar en l'explotació mateixa i cerquen nous cultius i sistemes d'ensitjat a fi d'aconseguir una carn de màxima qualitat.
Premis per fomentar actuacions innovadores en el sector agrorural
El Departament va crear i convocar el Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària a fi de fomentar i incentivar en el sector agrorural actuacions innovadores i capdavanteres que signifiquin una novetat tecnològica per a l'empresa i que representin un nou producte o procés independentment de la seva existència en el mercat.
Informació relacionada
- Llibret recull de les candidatures presentades al premi PITA 2009
- Llibret recull de les candidatures presentades al premi PITA 2008
- Llibret recull de les candidatures presentades al premi PITA 2007
- Llibret recull de les candidatures presentades al premi PITA 2006
- Llibret recull de les candidatures presentades al premi PITA 2005
- Llibret recull de les candidatures presentades al premi PITA 2004
- PITA 2010 S'han presentat 27 candidatures al PITA 2010
- R+D+I Desè aniversari de la cirera Cherries Glamour, una iniciativa d'èxit
- PITA 2010 S'ha constituït el jurat dels PITA 2010
- PITA 2010 La convocatòria per als PITA 2010 finalitza aquesta setmana
- PITA 2010 El DAR convoca el Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària 2010
- PITA 2009 "Sabíem que si volíem viure de la pagesia havíem de produir i comercialitzar nosaltres mateixos els productes"
- PITA 2009 "La nostra darrera aposta és el compromís amb la sostenibilitat i l'ecologia; per això hem engegat aquesta granja que ha obtingut la distinció del DAR"
- PITA 2009 Embotits Salgot i Jordi Vilarrasa Vilanova guanyen els PITA 2009
- El Pastoret de la Segarra
- SAT EDOA 1446 CAT
- Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural
- e-book PITA 2009